Erdogan, „șobolan de canalizare“: ambasadorul Germaniei, convocat la MAE turc după insultele unui politician

0
0

Turcia l-a convocat, marţi, pe ambasadorul Germaniei la Ministerul de Externe turc, pentru a-i transmite un protest faţă de „declaraţiile infame” ale vicepreşedintelui parlamentului german, Wolfgang Kubicki, referitoare la preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a anunţat MAE de la Ankara, potrivit agenţiei EFE.

Kubicki l-a asemănat pe președintele turc cu un „șobolan de canalizare”. Foto EPA-EFE
Kubicki l-a asemănat pe președintele turc cu un „șobolan de canalizare”. Foto EPA-EFE

  Membru al partidului liberal german FDP, ce face parte din coaliţia tripartită de la Berlin, Wolfgang Kubicki l-a descris luni pe Erdogan drept un „şobolan de canalizare”, acuzându-l pe preşedintele turc că ar pune la cale noi valuri de migranţi către Europa, scrie Agerpres.

Parlamentarul german a făcut această declaraţie în timpul unui miting electoral în landul Saxonia Inferioară, unde a criticat politica de primire a refugiaţilor practicată de guvernul de la Berlin şi a cerut ca Germania „să nu-şi deschidă pur şi simplu braţele” în faţa migranţilor.

Expresiile inacceptabile” folosite de Kubicki sunt „lipsite de morală politică şi de responsabilitate” şi „dau o idee despre nivelul său politic şi moral, în timp ce denotă şi vulgaritatea sa”, semnalează MAE turc.

Ankara adresează frecvent Berlinului plângeri despre afirmaţii lipsite de respect formulate în Germania faţă de Erdogan. Un astfel de caz a provocat grave tensiuni diplomatice în anul 2016, când umoristul german Jan Böhmermann a prezentat pe postul ZDF un „poem” scris de el, în care îl trata pe preşedintele turc drept pedofil şi zoofil.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite