Epurările continuă în Turcia, la aproape doi ani de la tentativa de puci: autorităţile au emis mandate de arestare pe numele a 346 de militari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile turce au emis vineri mandate de arestare pe numele a 346 de membri ai forţelor armate suspectaţi de legături cu presupuşi instigatori ai puciului eşuat din iulie 2016, potrivit agenţiei de presă de stat Anadolu, relatează AFP.

Procurorul din Istanbul a emis mandate de arestare pe numele a 271 de militari - dintre care 122 activi -, iar cel din Izmir pe numele altor 75, precizează agenţia proguvernamentală.

Ei sunt suspectaţi de legături cu reţeaua predicatorului Fethullah Gülen, acuzat de Ankara că  urzit puciul eşuat.

Instalat în Statele Unite de aproximativ 20 de ani, Gülen neagă orice implicare.

Operaţiuni au fost lansate în ţară, în vederea reţinerii militarilor vizaţi de mandate de arestare, potrivit Anadolu, care nu a precizat numărul militarilor arestaţi efectiv vineri.

Aproximativ 77.000 de persoane au fost arestate în cadrul unor epurări fără precedent, după tentativa de lovitură de stat, iar peste 140.000 au fost destituite sau suspendate din funcţii publice.

Aceste epurări sunt denunţate de opoziţie şi organizaţii de apărarea drepturilor omului, care-l acuză pe preşedintele turc în exerciţiu Recep Tayyip Erdogan de faptul că se serveşte de ele pentru a reduce la tăcere orice voce critică.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite