Emiratele Arabe Unite și Kosovo au semnat un acord pentru eliminarea vizelor

0
Publicat:

Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Kosovo au semnat un acord prin care se prevede scutirea de viză pentru cetăţenii celor două ţări, a anunţat joi agenţia oficială a Emiratelor (WAM), notează AFP, scrie Agerpres.

Visa Kosovo FOTO: Shutterstock
Visa Kosovo FOTO: Shutterstock

Memorandumul permite deţinătorilor de paşapoarte EAU să călătorească în Kosovo fără viză, pentru o perioadă de maximum 90 de zile. „La fel, cetăţenii din Kosovo (...) sunt scutiţi de vize pentru a intra în Emiratele Arabe Unite”, potrivit WAM.

În timpul unei conversații telefonice, ministrul de externe al EAu, Abdullah bin Zayed, şi omoloaga sa kosovară, Donika Gërvalla-Schwarz, „au subliniat importanţa acestui pas în consolidarea şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale”, a adăugat WAM, scrie Agerpres.

Uniunea Europeană a eliminat regimul de vize pentru Kosovo la începutul anului 2024. Înainte, deţinătorii de paşapoarte kosovare puteau călători în doar 14 ţări fără viză.

De la momentul independenței în 2008 a acestei foste provincii a Serbiei, Kosovo a fost recunoscută de peste 100 de ţări, printre care Statele Unite şi 22 din cele 27 de ţări membre UE, dar nu şi de Belgrad şi aliaţii săi Rusia şi China.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite