Egipt: O tânără studentă a fost agresată sexual în plină stradă, în timpul manifestaţiilor pro-Sissi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Tahrir din centrul capitalei egiptene, locul unde a avut loc agresiunea sexuală FOTO Reuters
Piaţa Tahrir din centrul capitalei egiptene, locul unde a avut loc agresiunea sexuală FOTO Reuters

Piaţa Tahrir din Cairo a fost duminică centrul unor acte de violenţă josnice împotriva femeilor, după ce o studentă de numai 19 ani a fost agresată sexual de un grup de bărbaţi, în majoritate tineri, în timpul unor manifestaţii de sărbătoare cu ocazia învestirii noului preşedinte, mareşalul Abdel Fattah al-Sissi.

Incidentul a fost finat cu un telefon mobil şi urcat pe YouTube, potrivit televiziunii BBC. 

Tânăra a fost încercuită de un grup de bărbaţi, care i-au rupt hainele, lăsând-o dezbrăcată şi au lovit-o cu pumnii şi picioarele, până la intervenţia poliţiei. 

Acoperită de răni şi sânge, studenta a fost escortată către o ambulanţă de mai mulţi ofiţeri de poliţie.

Potrivit AFP, un reprezentant al forţelor de securitate din Cairo a confirmat autenticitatea imaginilor care au surprins agresarea cu bestialitate a studentei.

Victima a fost transportată la spital, iar poliţia a deschis o anchetă, arestând şapte suspecţi, despre care se bănuieşte că ar mai fi fost implicaţi în alte cazuri de hărţuire sexuală. Alte 27 de plângeri cu privire la agresiuni sexuale au fost depuse de femeile care au participat duminică, 8 iunie, la sărbătorirea noului preşedinte în Piaţa Tahrir.

La 5 iunie, preşedintele interimar al Egiptului, Adly Mansour, a emis un decret prin care hărţuirea sexuală a fost incriminată, iar agresorii pot primi până la cinci ani de închisoare şi o amendă de 7.000 dolari. Decretul a fost salutat de organizaţiile pentru drepturile omului, precum şi de femeile egiptene, a căror situaţie s-a înrăutăţit după revoluţia de Iasomie din 2011, fiind deseori atacate în plină stradă.

Un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) din 2013 a constatat că circa 99,3% dintre femeile egiptene au experimentat cel puţin o formă de hărţuire sexuală.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite