Egipt: cântăreaţa Sherine Abdel Wahab va fi judecată pentru că a denigrat Nilul

0
0

Cântăreaţa egipteană de muzică pop Sherine Abdel Wahab a fost trimisă în judecată în ţara sa pentru a spus în timpul unui concert în străinătate că apa din Nil ar putea fi periculoasă pentru sănătate, informează AFP.

Sherine Abdel Wahab este acuzată că a adus atingere interesului general", iar data procesului ei a fost stabilită pentru 23 decembrie, potrivit unor surse judigiare.

Sindicatul muzicienilor egipteni a anunţat marţi că îi va interzice să cânte pe scena din Egipt după ce a susţinut un concert în Emiratele Arabe Unite.

Utilizatorii de reţelele sociale au partajat un videoclip din acest concert, cu un fan care îi cere vedetei să cânte "Aţi băut apa din Nil?", Una dintre piesele sale de succes.

"Ai face bilharzioză", a fost răspunsul cântăreţei, referindu-se la o boală provocată de viermii paraziţi prezenţi în anumite ape dulci şi împotriva cărora autorităţile egiptene se luptă de ani de zile. "Bea Evian, este mai bine!", a glumit ea.

Comentariile sale, a precizat sindicatul muzicienilor într-un comunicat, au aruncat în derâdere, "de manieră nejustificată, dragul nostru Egipt".

În această săptămână, Sherine Abdel Wahab a scris pe contul său de Facebook că respectivul concert a avut loc în urmă cu peste un an.

"Nu îmi amintesc să fi spus asta pentru că, bineînţeles, nu gândesc asta şi nu reflectă sentimentele faţă de ţara mea (...) îmi pare rău", a spus ea.

Cântăreaţa charismatică a fost în mod regulat la vârful topurilor egiptene înainte de a anunţa anul trecut că pune capăt carierei, dar a revenit asupra deciziei şi a făcut parte din juriul versiunii arabe a emisiunii "The Voice". 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite