Donald Trump promite să nu mai permită Chinei „să nu facă nimic” în privinţa Coreei de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a avertizat sâmbătă că „nu va mai permite Chinei să nu facă nimic” în privinţa Coreei de Nord, după ce regimul Kim Jung Un a executat un nou test al unei rachete balistice intercontinentale, informează AP.

În declaraţiile critice ale liderului de la Casa Albă, ce au venit pe calea a două tweeturi, acesta a făcut o legătură între disputele comerciale dintre Statele Unite şi China, în special deficitul comercial al Americii, cifrat la 309 miliarde $ anul trecut, şi politica Chinei faţă de Coreea de Nord. 

Declaraţiile lui Trump vin după ce Coreea de Sud a anunţat că va grăbi desfăşurarea sistemelor americane anti-balistice, ce au fost criticate de către China în trecut.

„Sunt foarte dezamăgit de China. Liderii noştri neinspiraţi din trecut le-au permis să facă sute de miliarde de dolari anual din comerţ, însă ei nu fac NIMIC pentru noi în privinţa Coreei de Nord, doar vorbe”, a scris Trump.

„Nu vom mai permite acestui lucru să continue. China ar putea uşor să rezolve această problemă!”, a încheiat acesta.

În trecut, Donald Trump a promis „că va lua toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea teritoriului american şi a aliaţilor SUA din regiune”.

Statele Unite şi Coreea de Sud au anunţat că forţele lor militare au executat exerciţii de tragere şi de lansare de rachete. Comandanţii celor două armate au discutat „opţiunile militare de răspuns” în urma ultimului test, a anunţat Pentagonul.

China, principalul aliat economic şi politic al Coreei de Nord, se opune oricărei intervenţii militare în zonă şi a cerut reînceperea dialogului diplomatic.

Conform ministrului apărării sud-coreean, armata Statelor Unite îşi va desfăşura în zonă „elementele strategice” în urma testelor balistice executate de către Nord. Acesta nu a dorit să specifice natura acestei mobilizări, însă această frază de regulă se referă la bombardierele strategice invizibile B2 şi la portavioanele americane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite