Diviziunile privind chestiunea siriană au fost confirmate la summit-ul G20 din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii G20 au avut păreri diferite privind Siria în cadrul primei zile a summit-ului desfăşurat în Rusia joi, a precizat reprezentantul Statelor Unite la ONU, aceasta manifestându-şi nemulţumirea privind atitudinea anumitor participanţi.

Ambasadorul SUA la ONU, Samantha Power a acuzat Rusia că ţine Consiliul de Securitate „ostatic prin blocarea repetată a rezoluţiilor”. De asemenea, aceasta a adăugat că în prezent Consiliul de Securitate nu mai este o „cale viabilă” privind responsabilizarea Siriei pentru crime de război.

Samantha Power a declarat într-o conferinţă de presă la New York faptul că: „chiar şi în urma încălcării normelor internaţionale privind utilizarea armelor chimice, Rusia continuă să ţină Consiliul ostatic şi să-şi neglijeze responsabilităţile sale internaţionale”.

Prim-ministrul italian, Enrico Letta, a spus că părerile diferite au fost confirmate în timpul cinei de lucru. Astfel, Letta a declarat într-un mesaj pe contul său de Twitter că „G20 tocmai a terminat cina în timpul căreia diviziunile privind Siria au fost confirmate”.

Statele Unite şi Franţa sunt singurele state de la summit-ul G20 din Sankt-Petersburg care doresc utilizarea forţei în Siria. În schimb, China şi Rusia subliniază că orice acţiune fără aprobarea Naţiunilor Unite ar fi ilegală.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite