Diplomaţia turcă: Erdogan şi Trump se vor întâlni înainte de următorul summit NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi omologul său american Donald Trump urmează să se întâlnească înainte de summitul NATO de la sfârşitul lui mai, a anunţat ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu, citat de AFP.

„Vom stabili o dată ca cei doi preşedinţi să se întâlnească, în luna mai, înainte de summitul NATO“, a declarat Cavusoglu.

Cei doi preşedinţi nu s-au întâlnit deocamdată, dar au discutat de mai multe ori la telefon, inclusiv luni, când Trump l-a felicitat pe Erdogan pentru victoria la referendumul pentru extinderea prerogativelor sale.

De asemenea, liderul de la Casa Albă i-a mulţumit lui Erdogan pentru că a sprijinit atacul american de la baza Shaayrat.

Relaţiile bilaterale turco-americane s-au răcit considerabil după lovitura de stat eşuată, în special ca urmare a sprijinului arătat de administraţia americană pentru luptătorii kurzi din Siria.

51,4% dintre alegătorii turci au susţinut la urne reformele constituţionale, care prevăd extinderea puterilor pentru preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite