Dennis Rodman se oferă drept prizonier în închisorile nord-coreene, în locul unui american condamnat pentru distribuirea de „materiale inflamatoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodman, alături de „prietenul său pe viaţă”, Kim Jong-un
Rodman, alături de „prietenul său pe viaţă”, Kim Jong-un

Rodman a fost deseori criticat pentru prietenia cu „liderul suprem” Kim Jong-il şi, deşi i s-a cerut în repetate rânduri să intervină pentru elibarea unui american condmnat pentru „crime împotriva regimului”, a refuzat să se implice. Acum, spune că s-ar lăsa încarcerat în locul misionarului.

Fostul jucător de baschet a vorbit pentru prima dată cu reporterii după ce, în urmă cu aproape o lună, s-a internat de bunăvoie la o clinicî de reabilitare, imediat după ce se întorsese din cea de-a patra călătorie în Coreea de Nord în ultimul an. 

Rodman, în vârstă de 52 de ani, a acordat un interviu postului CNN în care vorbeşte pentru prima dată despre misionarul american Kenneth Bae, un subiect care, până acum, era imposibil de abordat cu fostul baschetbalist, un apropiat al liderul de la Phenian, Kim Jong-un. Rodman a ignorat chiar apelurile repetate făcute de familia misionarului, spunând că nu este treaba lui să se implice în aşa ceva. 

„De ce nu o întrebaţi pe Hillary Clinton (fostul secretar de stat american - n.r.)? Kim este prietenul meu pe viaţă, indiferent ce credeţi voi”, urla Rodman la reporteri pe aeroportul din Beijing, la întoarcerea din cea de-a doua călătorie în Coreea de Nord. 

Acum, după aproape patru săptămâni la o clinică de reabilitare în care s-a internat de bunăvoie după ultima sa vizită la Phenian, unde a sărbătorit ziua de naştere a lui Kim Jong-un, Rodman are un cu totul alt discurs. 

Fostul soţ al actriţei Carmen Electra a spus că „este solidar cu familia” lui Bae, un misionar creştin, cetăţean american, care a fost condamnat de regimul totalitarist din Coreea de Nord şi condamnat la 15 ani de închisoare pentru că a adus în ţară „materiale inflamatoare” - biblii şi mai multe cărţi despre creştinism. 

„Precum am spus, aş face orice, absolut orice - eu, Dennis Rodman, spun asta. Dacă ei (autorităţile nord-coreene - n.r.) ar spune «Îl luăm pe Dennis Rodman şi-l eliberăm pe Kenneth Bae», aş spune instantaneu «Haide, luaţi-mă». Aş face asta, nu am nicio problemă”, a spus fostul atlet american. 

Cu mai puţin de o lună în urmă, la întoarcerea din Coreea de Nord, Rodman sugera la acelaşi post de televiziune că Bae este singurul vinovat pentru soarta sa, stârnind indignare în rândul americanilor. Ulterior, baschetbalistul şi-a cerut iertare şi a spus că a făcut aceste afirmaţii pe fondul consumului de alcool. 

Originar din Coreea de Sud, Bae, în vârstă de 44 de ani, a vizitat oraşul nord-coreean Rajin în luna noiembrie 2012 şi a fost reţinut încă de atunci. Acesta a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică pentru crime împotriva statului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite