De ce a fost ales Singapore pentru a găzdui summitul istoric dintre Donald Trump şi Kim Jong-un

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întâlnirea istorică dintre Donald Trump şi Kim Jong-un va avea loc pe 12 iunie, în Singapore. Acest oraş-stat insular din Asia de Sud-Est s-a numărat printre posibilele variante, dar nu era văzut drept favorit în faţa unor oraşe precum Geneva (Elveţia), Stockholm (Suedia) sau Bangkok (Thailanda). Însă are numeroase atuuri pentru a mulţumi ambele părţi.

Cu un picior în Est şi cu altul în Vest, „hub-ul financiar“ sud-asiatic este unul dintre cele mai moderne şi sigure locuri din lume.

Însă, potrivit observatorilor, principalul atu al statului Singapore este neutralitatea sa, remarcă „Le Figaro“.

Totodată, îşi poate ţine musafirii departe de ochii presei nefavorabile şi de contestări în stradă, un mediu preferat de altfel de ambele părţi.

Într-un final, Singapore este unul dintre puţinele state care desfăşoară relaţii diplomatice atât cu Coreea de Nord, cât şi cu Statele Unite.

„Vom încerca amândoi să facem din asta un moment foarte important pentru pace în lume!", a scris Donald Trump pe Twitter anunţând ziua şi locul întâlnirii sale cu Kim Jong-un.

Întâlnirea este prevăzută pentru o zi, dar poate fi extinsă în caz de nevoie, potrivit secretarului de Stat american Mike Pompeo.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite