Dalai Lama se teme pentru viața lui. Agenții chinezi vor să îl omoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dalai Lama se teme pentru viaţa sa. Liderul spiritual tibetan a declarat că a primit mai multe avertizări că agenţii chinezi plănuiesc să-l omoare.

Liderul spiritual tibetan a acordat un interviu cotidianului The Telegraph, în care a dezvăluit că a primit mai multe informații conform cărora agenții chinezi ar fi instruit mai multe femei tibetane, pentru o misiune care ar avea ca scop otrăvirea sa.

Câștigătorul premiului Nobel pentru Pace, a spus că măsurile de securitate de la palatul din Dharamsala, aflat la poalele munților Himalaya, au fost sporite ca urmare a avertizărilor primite, la sfatul agenților de securitate din India.

"Am primit mai multe informații din Tibet. Niște agenți chinezi au instruit mai multe persoane tibetane, în special femei, să foloseasca substanțe otravitoare. Acestea ar urma să se apropie de mine sub pretextul că vor să primească binecuvantarea mea", a declarat Dalai Lama.

Relatiile dintre China și guvernul tibetan, aflat în exil în India, sunt foarte ”sărace”  în acest moment. Anul trecut au existat peste 30 de cazuri în care cetațeni din Tibet și-au dat foc în semn de protest față de acțiunile liderilor chinezi de marginalizare a limbii și culturii lor.

Liderul tibetan a mai declarat că se teme ca nu cumva chinezii să descopere persoana în care se va reîncarna, imediat dupa moartea sa. În cazul în care acest lucru se va întampla, este posibil ca el să fie ultimul Dalai Lama, fapt ce îi poate determina pe tibetani să abandoneze instituția pe care acesta o reprezintă.

În ciuda relațiilor "reci" cu Beijingul, Dalai Lama a spus că speră ca până la sfârșitul vieții sale, China să își schimbe atitudinea ostilă și să adopte reforme democratice care să-i asigure creșterea economică.

De asemenea, liderul spiritual tibetan i-a sfătuit pe conducătorii chinezi să se folosească de învățăturile budiste pentru a-și potoli furia și suspiciunile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite