Cutremur în Nepal, supravieţuitori: un adolescent a fost scos în viaţă de sub ruine după cinci zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bilanţul cutremurului din Nepal a depăşit 5.500 de morţi, însă echipele de salvare continuă operaţiunile într-o adevărată cursă contracronometru pentru găsirea supravieţuitorilor. Deşi şansele celor prinşi sub dărâmături scad de la minut la minut, printre sutele de cadavre recuperate salvatorii au găsit joi un adolescent care a reuşit să supravieţuiască cinci zile după cutremurul devastator de magnitudine 7,8.

Cutremur în Nepal, supravieţuitori: trei miracole între dărâmături

Strigătele de bucurie le-au acoperit pe cele de disperare pentru câteva momente joi dimineaţă, în Kathmandu, atunci când o echipă formată din voluntari străini a scos de sub dărâmături un tânăr încă în viaţă. Adolescentul a stat cinci zile blocat şi suferea de deshidratare, însă nu are răni grave, era conştient şi putea vorbi atunci când a fost scos. 

Acesta este al treilea caz de salvare miraculoasă după cutremurul din Nepal. Anterior, doi bărbaţi au fost găsiţi în viaţă, unul la 62 de ore după cutremurul din Nepal, celălalt după ce a petrecut 82 de ore sub dărâmături. 

Cutremur în Nepal: peste 5.500 de morţi

Bilanţul oferit de autorităţi după acest cutremur în Nepal a depăşit, joi dimineaţă, pragul de 5.500 de morţi, iar numărul răniţilor se apropie 11.000 de persoane. În continuare, mii de persoane rămân dispărute, iar şansele de a fi găsite în viaţă scad cu fiecare minut. Până acum, cele mai recente date oficiale anunţă recuperarea a 5.006 cadavre. Marţi însă, premierul nepalez a indicat că se aşteaptă ca bilanţul morţilor cauzaţi de acest cutremur din Nepal să depăşească 10.000 de persoane. 

Cutremur în Nepal: supravieţuitori lăsaţi de izbelişte

Însă dacă operaţiunile de căutare continuă, eforturile de a-i ajuta pe supravieţuitori, mai ales cei din zonele rurale ale Nepalului, sunt catalogate drept insuficiente. Localnicii se plâng că nu au primit medicamente şi alimente deloc de la cutremurul de sâmbătă. 

La nord-est de capitala Kathmandu există sate în care nu a mai rămas nicio clădire în picioare după cutremurul din Nepal, transmite corespondentul BBC. 

Valoarea ajutoarelor internaţionale promise până acum Nepalului depăşeşte 70 de milioane de euro. ONU a făcut însă apel pentru alocarea a cel puţin 370 de milioane de euro, care ar acoperi ajutoarele necesare pentru următoarele trei luni. 

[<a href="//storify.com/elenadumitru/cutremur-in-nepal" target="_blank">View the story "Cutremur în Nepal" on Storify</a>]

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite