Cutremur cu magnitudinea de 6,1 în Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Un seism puternic a zguduit joi un lanţ de insule din Kagoshima, în sud-vestul Japoniei. Nu a fost emisă o avertizare de tsunami şi nu au fost raportate persoane rănite sau pagube însemnate, informează agenţia Kyodo, conform Agerpres.

Cutremurul, cu magnitudinea 6,1 şi intensitatea 5 pe scara seismică japoneză, cu valori de la 0 la 7, s-a produs la ora locală 11:05 în zona insulei Akuseki, a anunţat Agenţia de Meteorologie din Japonia. Epicentrul a fost stabilit la o adâncime de 14 kilometri, în largul lanţului de insule Tokara.

Autorităţile locale au precizat că 64 de rezidenţi şi 12 lucrători aflaţi în deplasare pe insula Akuseki, situată la peste 300 km de oraşul Kagoshima de pe insula principală Kyushu, se află în siguranţă.

Compania feroviară Kyushu Railway Co. a declarat că serviciile trenurilor sale de mare viteză au fost sistate temporar din cauza unei întreruperi de curent asociată cutremurului, însă au fost reluate aproximativ 15 minute mai târziu.

Peste 240 de cutremure au zguduit zona din jurul lanţului de insule Tokara începând de sâmbătă, potrivit agenţiei meteorologice.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite