Cum au supravieţuit două persoane timp 12 zile în sălbăticia australiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie a fost salvată după ce a rămas blocată în sălbăticia australiană timp de 12 zile, supravieţuind doar cu biscuiţi şi apa dintr-o oază. Ea plecase cu doi prieteni, iar unul dintre ei este încă de negăsit, scrie BBC News.

UPDATE 6.40 A doua persoană a fost găsită în viaţă, după ce a supravieţuit două săptămâni în sălbăticia australiană. Autorităţile au anunţat că Phu Tran, un bărbat în vârstă de 40 ani, a fost găsit marţi în teritoriile de nord de către un fermier şi a fost transportat la spital pentru îngrijiri. Cea de a treia persoană, Claire Hockridge, rămâne dispărută.       

Phu tan

Totul a început după ce maşina în care se aflau Tamra McBeath Riley, în vârstă de 52, şi celelalte două persoane cu care plecase într-o scurtă călătorie a rămas blocată în albia unui râu.  Cei trei s-au despărţit pentru a găsi ajutoare, dar doar femeia a fost găsită de autorităţi, Poliţia considerând că cele două persoane, dacă încă mai sunt în viaţă, sunt într-o stare accentuată de deshidratare. 

Vorbind cu jurnaliştii australieni, femeia a povestit că au rămas trei zile în preajma maşinii şi au încercat s-o elibereze din albia râului. „Am încercat de multe ori să ieşim de acolo, dar pur şi simplu nu am putut, râul era prea mare”, a explicat ea. După ce şi-au terminat toate rezervele de apă, biscuiţi şi alte tipuri de hrană pe care le mai aveau în maşină, aceştia au avut norocul să găsească o oază, fierbând apa găsită înainte s-o consume.

Fără nicio şansă să scoată maşina din albie, cei trei au decis să o ia în direcţii diferite, celelalte două persoane plănuind să se îndrepte către autostradă. Femeia a decis să rămână la umbra maşinii, gândindu-se la câinele ei, despre care a considerat că nu va face faţă drumului lung.

Poliţia din regiunea nordică a Australiei a început o operaţiune de căutare a celor trei, iar elicopterele au reuşit s-o găsească pe femeie la 1,5 kilometri de maşină, după ce un localnic a anunţat poliţia că a identificat urme de roţi.

Tamra McBeath Riley a fost dusă la spital imediat, suferind deshidratare şi insolaţie. „Am crezut că prietenii mei au fost deja găsiţi. Sunt foarte îngrijorată de când am auzit că lucrurile nu stau aşa”, a mai spus femeia.

Poliţia continuă căutările, dar deocamdată doar cu ajutorul elicopterelor pentru că terenul din regiune permite doar cu greu operaţiuni de amploare la sol.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite