Criza ruso-turcă: Erdogan afirmă că şi-ar fi dorit ca avionul rusesc să nu fi fost doborât

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recep Tayyip Erdogan FOTO AFP
Recep Tayyip Erdogan FOTO AFP

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a declarat astăzi, în faţa unor simpatizanţi, întristat de faptul că aviaţia militară turcă a doborât marţi bombardierul rusesc, relatează AP online, potrivit Mediafax.

Astăzi, Erdogan a apărat din nou acţiunea Turciei şi a criticat Rusia pentru acţiunile din Siria, după care şi-a exprimat regretul.

„Ne dorim să nu se fi întâmplat, dar s-a întâmplat. Sper ca aşa ceva să nu se mai repete“, a spus el.

În opinia sa, ambele părţi ar trebui să abordeze această problemă „mai pozitiv“.

El a apreciat că o întâlnire la Paris ar fi o oportunitate în vederea depăşirii tensiunilor şi şi-a reiterat solicitarea de a se vedea cu preşedintele rus Vladimir Putin în marja Conferinţei ONU asupra Schimbărilor Climatice (COP21), care va avea loc la Paris.

Totodată, Turcia a emis o alertă de călătorie în care-i îndeamnă pe cetăţenii turci să amâne orice călătorii neesenţiale în Rusia.

Ministerul turc de Externe a precizat astăzi că a emis această alertă deoarece călătorii turci întâmpină „probleme“ în Rusia.

Turcii să-şi amâne călătoriile până „se clarifică situaţia“, a făcut apel Ankara.

Doborârea de către turci a unui avion militar rus, marţi, prima dată într-o jumătate de secol când un stat membru NATO doboară un avion rusesc, a declanşat un răspuns dur din partea Moscovei.

Rusia a restricţionat călătoriile turiştilor din Turcia, a blocat camioane turceşti la frontieră, a confiscat cantităţi importante din importuri turceşti de alimente şi pregăteşte o serie de sancţiuni economice mai largi, notează Mediafax.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite