Coşmarul de la Oslo continuă: un bărbat deghizat în poliţist a deschis focul la o întrunire la care trebuia să ia parte premierul norvegian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 30 oameni au fost răniţi într-un schimb de focuri, la o şcoală de vară a tineretului din Partidul Laburist din Norvegia. La întrunire trebuia să ia parte şi premierul norvegian Jens Stoltenberg.

image
image
image

Click pe imagini pentru a vedea GALERIA FOTO care prezintă coşmarul de la Oslo

Citeşte şi:
VIDEO FOTO/UPDATE Teroare în Norvegia. Dublu atac terorist soldat cu cel puţin 87 de morţi şi zeci de răniţi

Atac cu bombă, fără precedent în Norvegia

EXCLUSIV O tânără româncă din Oslo, îngrozită de atentate: „Am fost în zona exploziei cu puţin timp înainte!"

FOTO Cum au ajuns caricaturile cu profetul Mahomed să stârnească furia musulmanilor

GALERIE FOTO Coşmarul din Oslo, în imagini

Atac terorist în Oslo? Norvegia lovită în cel mai de preţ dar al ei: inocenţa

Citiţi şi editorialul "Norvegia: un Oklahoma City, nu un World Trade Center!"

23:19 o televiziune din Norvegia a arătat imagini surprinse de de-asupra insulei, în care membri ai echipajului de salvare Swat ajută răniţii şi caută persoanele dispărute. Tot aceste imagini i-au surprins pe unii adolescenţi, care încercau să scape de un alt eventual atac înotând departe de insulă.

23:00 un bărbat a fost arestat, acesta fiind bănuit că ar avea legătură cu atacul asupra tineretului din tabără, dar şi cu bomba de la Oslo, spune poliţia din Norvegia. Ministrul de externe a completat că persoana arestată este de rasă caucaziană, înaltă şi blondă, şi este în acest moment interogată de poliţia locală din Utoeya.

22:50 cel puţin 9 persoane au murit în atacul asupra taberei de tineret, susţine poliţia din Norvegia, deşi martorii locali declară că au văzut cel puţin 20 de cadavre . "Situaţia merge din rău în mai rău", a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale norvegiene de Poliţie, adăugând că majoritatea copiilor prezenţi în campus aveau 15-16 ani, potrivit The New York Times.

Potrivit CNN şi BBC, un bărbat deghizat în poliţist a deschis focul. Incidentul a avut loc, la Utoya, o insulă de la periferia capitalei norvegiene. Atacul a avut loc imediat după atacul cu bombă de lângă clădirea Execut ivului norvegian. Deocamdată nu se cunosc detalii despre circumstanţele incidentului, dar presa norvegiană speculează că este o vorba de acţiuni concertate, menite să producă haos în ţară.

În urma incidentului, o persoană a fost arestată.

Atentat cu bombe la Oslo. Mai mulți morți și zeci de răniți. Vezi aici filmul evenimentelor

Haos în centrul oraşului Oslo, după ce două explozii puternice s-au produs vineri în apropiere de sediul Guvernului norvegian. Cel puţin şapte persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite în urma unui atentat fără precedent în capitala Norvegiei. Citește aici detalii!

FOTOGALERIE Coşmarul de la Oslo în imagini



image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite