Coreea de Sud, într-un „moment critic” al epidemiei de coronavirus: peste 800 de noi cazuri într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipe de dezinfectare a oraşului Daegu din Coreea de Sud în contextul epidemiei de coronavirus FOTO EPA-EFE
Echipe de dezinfectare a oraşului Daegu din Coreea de Sud în contextul epidemiei de coronavirus FOTO EPA-EFE

Coreea de Sud a anunţat că a ajuns într-un moment critic în lupta cu coronavirusul după ce 813 de noi cazuri de infectare au fost confirmate într-o singură zi, de vineri până sâmbătă, relatează The Guardian.

Astfel numărul de cazuri de coronavirus din Coreea de Sud a crescut la 3.150 la aproximativ o lună de la izbucnirea epidemiei în oraşul sud-estic Daegu. 17 oameni au murit. 

Vice-ministrul  sănătăţii Kim Kang-lip a avertizat sâmbâtă că eforturile de control al epidemiei au atins un „moment critic” .

„V-am cerut să încercaţi să vă ţineţi departe de adunări publice, înclusiv întruniri religioase sau proteste pe parcursul acestui weekend. Vă rog să rămâneţi în case, să ieşiţi cât mai puţin şi să aveţi cât mai puţine contacte cu ceilalţi.

Cea mai mare parte a noilor cazuri provine de la membrii unui cult religios. 

476 din cazurile nou confirmate sunt din oraşul sud-estic Daegu, persoanele infectate făcând parte dintr-o comunitate religioasă care se întrunea la o biserică din oraş. Celelalte 60 sunt din provincia învecinată Gyeongsang de Nord a transmis Centrul Coreean pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor sâmbătă dimineaţa, citat de Reuters. Între timp au mai fost raportate alte peste 200 de cazuri.

În provincia Gyeongsang de Nord sunt două focare principale, într-un spital psihiatric unde aproape toţi pacienţii ar fi infectaţi şi la un centru de îngrijire al unor persoane cu dizabilităţi. 

Autorităţile sanitare au testa peste 210.000 de membri şi 65.000 de novici ai bisericii după ce o femeie de 61 de ani supranumită „pacientul 31” a participat la mai multe slujbe înainte de a fi diagnosticată.

Aproape 90% dintre aceştia au fost verificaţi: circa 3.300 dintre ei au prezentat simptome precum febră.

Oficiali ai provinciei vor să intenteze proces bisericii care ar fi refuzat să ofere o listă completă a membrilor săi. Biserica neagă acuzaţiile şi denunţă atacurile la adresa adepţilor săi.

Vice-ministrul  sănătăţii a spus că guvernul colaborează cu autorităţile muncipiale pentru verificarea informaţiilor.

Un protest masiv al unor grupuri conservatoare critice la adresa preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in urma să aibă loc în weekend la Seul, însă o instanţă a respins solicitarea acestora în contextul epidemiei cu care se confruntă ţara.

27 de militari au fost depistaţi pozitiv, a anunţat sâmbătă după-amiază ministrul sud-coreean al apărării.

Exerciţiile militare între Coreea de Sud şi SUA au fost anulate joi după ce un militar american dintr-un contingent de 28.000 de soldaţi detaşaţi în ţară a fost depistat pozitiv şi plasat în carantină. Văduva unui fost militar şi un cetăţean sud-coreean care lucra la baza militară americană din această ţară au fost şi ei diagnosticaţi cu coronavirus.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite