Coreea de Nord a raportat o epidemie cu o boală intestinală necunoscută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Coreea de Nord a trimis echipe medicale şi epidemiologi într-o provincie în care au fost depistate mai multor persoane cu simptomele unei boli intestinale, a informat duminică presa de stat, citată de CNN.

Cel puţin 800 de familii care suferă de ceea ce Coreea de Nord a numit doar o „epidemie enterică acută” au primit până acum ajutor în sudul provinciei Hwanghae.

Enteric se referă la tractul gastro-intestinal, iar oficialii sud-coreeni spun că poate fi holera sau febra tifoidă.

Noul focar, raportat pentru prima dată joi, pune o presiune suplimentară asupra ţării izolate, în timp ce se luptă cu penuria cronică de alimente şi cu un val de infecţii cu Covid-19.

Duminică, agenţia de ştiri de stat KCNA a detaliat eforturile de prevenire, inclusiv carantine, „screening intensiv pentru toţi cetăţenii” şi tratament special şi monitorizare a persoanelor vulnerabile, cum ar fi copiii şi persoanele în vârstă.

O „Echipă de Diagnostic şi Tratament Rapid” naţional colaborează cu oficialii locali din domeniul sănătăţii şi se iau măsuri pentru a se asigura că agricultura nu este perturbată în zona agricolă cheie, a spus KCNA.

Se fac dezinfectări, inclusiv a apelor şi a altor deşeuri, pentru a asigura siguranţa apei potabile şi menajere, se arată în raport.

KCNA a raportat duminică alte 19.310 de noi cazuri de febră, fără a detalia câţi dintre aceşti pacienţi au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus.

În general, peste 4,6 milioane au prezentat simptome de febră de când a fost raportat pentru prima dată la mijlocul lunii mai un focar de Covid. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite