Coreea de Nord a confirmat lansarea unei rachete balistice cu rază medie (KCNA)

0
Publicat:

Coreea de Nord a reușit lansarea cu succes a unei rachete balistice cu rază medie de acțiune pe bază de combustibil solid, a anunțat luni agenția oficială nord-coreeană KCNA, confirmând informația furnizată în urmă cu o zi de Coreea de Nord, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Coreea de Nord test rachetă FOTO: Shutterstock
Coreea de Nord test rachetă FOTO: Shutterstock

Lansarea rachetei, care, conform Phenianului, era echipată cu un focus hipersonic, a avut ca scop „verificarea capacităţilor de planare şi manevrabilitate”, precum şi a „fiabilităţii noului motor cu combustibil solid”, a explicat KCNA, recepţionată la Seul.

Cea mai recentă lansare a Coreea de Nord, în 18 decembrie, a fost o rachetă din clasa ICBM cu combustibil solid Hwasong-18, este cel mai avansat model de care dispune Phenianul. La începutul lunii, Coreea de Nord a efectuat exerciţii de artilerie cu muniţie de război pe coasta sa occidentală, în apropierea unor insule sud-coreene.

Miercuri, liderul nord-coreean Kim Jong Un a calificat Coreea de Sud drept „principalul inamic” al ţării sale, ceea ce reprezintă o schimbare în politica Phenianului şi înseamnă că acesta va adopta o poziţie mai dură.

În 2023, Coreea de Nord a introdus în Constituţie statutul său de putere nucleară şi a lansat mai multe rachete balistice intercontinentale, încălcând rezoluţiile ONU.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite