Zeci de copii măcelăriți de Hamas într-un kibbutz: „La fel ca ISIS”. Împușcați în pat și decapitați VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadavrele rezidenților israelieni și ale militanților palestinieni zăceau, marți, în afara caselor incendiate din kibbutz-ul israelian Kfar Aza, la câteva zile după ce Hamas a lansat un atac surpriză pe scară largă asupra Israelului. Teroriștii au trimis luptători puternic înarmați să treacă peste granița din Gaza și să facă ravagii în mediul rural.

Casa distrusă din Kfar Aza FOTO Muhammad Darwish/CNN
Casa distrusă din Kfar Aza FOTO Muhammad Darwish/CNN

Forțele de Apărare ale Israelului au adus presă străină la fața locului, printre care și jurnaliști CNN, care au văzut ororile cu proprii ochi. În timp ce mergeau din casă în casă, erau descoperiți oameni morți, saci cu cadavre fiind încărcați în camioane.

Printre victimele din Kfar Aza s-au numărat inclusiv copii, femei și bătrâni, iar detaliile terifiante ale atacurilor asupra comunităților de graniță abia încep să iasă la iveală. Kfar Aza este unul dintre numeroasele kibbutz-uri din Israel, o mică enclavă agricolă, care a avut parte de un atac la sol al teroriștilor Hamas, sâmbătă.

Kibbutz-urile au existat încă din timpul întemeierii Israelului, când grupuri mici de oameni au înființat comunități, bazate pe ideea de viață în comun. Aproximativ 125.000 de oameni trăiesc în aproximativ 250 astfel de comunități în Israel, potrivit Agenției Evreiești pentru Israel. Pentru mulți, au fost simboluri ale vieții bune și siguranței.

Un număr însemnat de kibbutz-uri și orașe au fost vizate în primul val de atac al Hamas, printre care Kfar Aza, Be’eri, Ofakim, Sderot, Yad Mordechai, Yated, Kissufim și Urim. Participanții de la un festival de muzică, organizat în deșertul din afara Be’eri au fost, de asemenea, împușcați și luați ostatici. Cel puțin 1.200 de oameni au murit în Israel de la izbucnirea conflictului, potrivit postului public Kan.

Israelul a ripostat lovind Gaza cu o campanie aeriană necruțătoare, care a pus la pănânt case, școli, instituții medicale și clădiri guvernamentale. Numărul morților în Gaza a crescut la 900, inclusiv 260 de copii și 230 de femei, potrivit Ministerului Palestinian al Sănătății. De asemenea, circa alte 4.500 de persoane au fost rănite.

Masacrul din Kfar Aza

Militanții Hamas au făcut prăpăd în Kfar Aza în timpul atacurilor din acest weekend. Femei, copii, bebeluși și bătrâni au fost „măcelăriți brutal într-un mod de acțiune al ISIS”, au declarat, marți, Forțele de Apărare ale Israelului pentru CNN. 

Multe dintre victime au avut mâinile legate și unele cadavre au fost arse fără a putea fi recunoscute. Unul dintre soldații israelieni implicați în operațiune, David Ben Zion, comandantul adjunct al Unității 17, a declarat că copiii au fost decapitati.

„Taie capetele femeilor și copiilor”, a spus el la postul local de știri i24, citat de The Telegraph.

Casele din Kfar Aza au fost jefuite și incendiate. Piese de mobilier distrus, cioburi ale bibelourilor sparte și grenade neexplodate zăceau împrăștiate pe teren, alături de trupuri neînsuflețite.

Imaginea ororii: moarte și distrugere FOTO Muhammad Darwish/CNN
Imaginea ororii: moarte și distrugere FOTO Muhammad Darwish/CNN

„Nu am văzut niciodată așa ceva în cariera mea, niciodată în 40 de ani de serviciu, acest lucru pe care nu mi l-am imaginat vreodată”, a spus generalul-maior Itai Veruv pentru CNN, la doar câteva ore după ce trupele israeliene au asigurat kibbutz-ul Kfar Aza.

Veruv a spus că soldații săi au petrecut „aproximativ 48 de ore” de luptă cu „valuri și valuri de teroriști” pe drumuri și în comunitățile învecinate. El a spus că a început să lupte cu militanții în Yakhini, sâmbătă, trecând apoi „din luptă în luptă”, pe drumul spre Sderot, înainte de a ajunge, luni seara, în Be’eri.

„Am văzut sute de teroriști în armură completă, echipament complet, cu toată capacitatea de a face un masacru, să meargă din apartament în apartament, din cameră în cameră și să ucidă bebeluși, mame, tați”, a spus Veruv. .

Generalul-maior a povestit că a fost retras din armată timp de opt ani, dar nu a stat pe gânduri când a venit vorba de a se alătura eforturilor de contraofensivă de sâmbătă dimineață. Nimic nu l-ar fi putut pregăti pentru ceea ce a văzut.

„Am auzit în copilărie despre despre Holocaust, desigur. Toată familia mea a venit din Europa, sunt supraviețuitori. Dar nu m-am gândit niciodată că voi vedea... asemenea lucruri”, a spus el despre scena din Kfar Aza.

Ce spun jurnaliștii despre masacrul de la Kfar Aza

Teroriştii Hamas au masacrat cel puţin 40 de bebeluşi şi copii la Kfar Aza, decapitându-i pe unii dintre ei, scrie New York Post.

„Este greu până şi să explici uciderile în masă care au avut loc chiar aici”, a relatat corespondenta i24 News Nicole Zedek din acest kibbutz din apropiere de Sderot şi din apropiere de Fâşia Gaza.

„Bebeluşi cu capetele tăiate, asta au spus soldaţii. Familii împuşcate mortal, împuşcate în paturile lor”, a mai spus Zedek despre această „oroare pură”. „Nimeni nu şi-ar fi putut imagina aşa ceva”, a mai relatat ea.

„Au fost atât de mulţi membri ucişi ai acestui kibbutz. Bărbaţi, femei, copii, cu mâinile legate, împuşcaţi, executaţi, capetele tăiate”, a relatat şi reporterul CNN Nic Robertson.

Jurnalista franceză Margot Haddat a postat şi ea pe X că „este atât de macabru că nimeni nu a vrut să dezvăluie informaţia până când nu a avut confirmare 100%”.

„Este o oroare, un masacru. Sursele sunt multiple: armata israeliană, serviciul de informaţii interne şi imaginile atroce care au ajuns la mine (...). Dar cea mai bună sursă rămân jurnaliştii curajoşi din presa străină care au putut să vadă cu ochii lor cadavrele din Kfar Aza”, a mai spus ea, potrivit Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite