Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul urmează să fie percheziţionat în cadrul anchetei cu privire la dispariţia jurnalistului Jamal Khashoggi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficiali în faţa Consulatului saudit de la Istanbul FOTO EPA-EFE
Oficiali în faţa Consulatului saudit de la Istanbul FOTO EPA-EFE

Autorităţile au primit permisiunea de a percheziţiona Consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, în cadrul anchetei cu privire la dispariţia jurnalistului saudit de la ziarul american Washington Post Jamal Khashoggi, constatată după ce acesta a intrat în sediul acestei misiuni, relatează Reuters.

„Clădirea consulatului va fi percheziţionată în cadrul anchetei“, în pofida faptului că misiunile diplomatice consulare beneficiază de un statut de extrateritorialitate, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului turc de Externe, Hami Aksoy.

Ministerul a precizat că ancheta „continuă intens“.

Saudiţii susţin că Jamal Khashoggi a ieşit din consulat după ce a intrat în el, marţi, însă turcii spun că nu au proba care să arate acest lucru. Poliţia turcă afirmă că ea crede că jurnalistul saudit a fost ucis în interiorul consulatului.

Jamal Khashoggi s-a exilat în Statele Unite în urmă cu un an, de teama unor represalii din cauza opiniilor sale. El a plecat din Arabia Saudită în septembrie 2017, când autorităţile l-au somat să nu se mai exprime pe Twitter.

În acest an el a scris o serie de articole publicate de cotidianul The Washington Post, în care denunţa atitudinea Riadului faţă de Qatar şi şi-a exprimat indignarea faţă de războiul din Yemen, represiunea politică şi cenzură.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite