Consilierul de presă al lui Mahmoud Ahmadinejad, la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul de presă al preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad Ali Akbar Javanfekr, director al agenţiei oficiale Irna, a fost încarcerat miercuri. El a fost condamnat în februarie la şase luni de închisoare,pentru că l-a insultat pe liderul suprem, a publicat conţinuturi contrare valorilor islamice şi moralei publice.

Consilierul de presă al preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad Ali Akbar Javanfekr, director al agenţiei oficiale Irna, a fost încarcerat miercuri după ce a fost condamnat în februarie la şase luni de închisoare, au anunţat agenţiile Irna şi Fars, relatează AFP.

"Ali Akbar Javanfekr, care a fost găsit vinovat pentru două capete de inculpare, a fost arestat miercuri seara în vederea ispăşiirii pedepsei", a anunţat Parchetul General al Taheranului, citat de agenţia Fars. El a fost încarcerat la închisoarea Evin, la Teheran, potrivit Irna.

Această încarcerare are loc în timp ce Ahmadinejad se află la New York, unde a susţinut, miercuri, un discurs în faţa Adunării Generale a ONU. Preşedintele urmează să revină în Iran la sfârşitul săptămânii.

Javanfekr a fost condamnat în februarie, în apel, la şase luni de închisoare. Potrivit Fars, el "a fost găsit vinovat de faptul că l-a insultat pe liderul suprem, că a publicat conţinuturi contrare valorilor islamice şi moralei publice, fiindu-i interzisă orice activitate în domeniul media".

Avocatul său a sugerat că acuzaţiile sunt legate de publicarea într-o tevistă de stat, controlată de către Javanfekr, a unui articol critic cu privire la obligarea femeilor să poarte vălul islamic în Iran.

În primă instanţă, în noiembrie 2011, Javanfekr, care este şi directorul cotidianului guvernamental Iran, a fost condamnat la un an de închisoare.

Ultraconservatorii au lansat anul trecut o campanie violentă împotriva preşedintelui Ahmadinejad şi unora dintre apropiaţi săi, acuzaţi de "deviaţionism" şi punere în discuţie a fundamentelor Republicii islamice.

Încarcerarea lui Javanfekr are loc la câteva zile după cele ale fiului şi fiicei fostului preşedinte Akbar Hashemi Rafsandjani, considerat un moderat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite