Compania chineză Sinopharm a început în Bahrain faza a treia a unui studiu clinic pentru un vaccin împotriva COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin
Vaccin

Compania farmaceutică chineză de stat Sinopharm a început în Bahrain faza a treia a unui studiu clinic pentru un vaccin împotriva Covd-19, după lansarea unui studiu similar în Emiratele Arabe Unite, luna trecută, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii din Bahrain, transmite Reuters.

Studiul pe oameni, care a fost lansat la jumătatea lunii iulie în capitala Abu Dhabi a Emiratelor Arabe Unite, este un parteneriat între China National Biotec Group (CNBG), parte a Sinopharm, şi compania de cloud computing şi inteligenţă artificială Group 42 (G42) din Abu Dhabi.

Directorul general al G42 Healthcare, Ashish Koshy, a declarat că extinderea studiului clinic în Bahrain va creşte numărul de participanţi la nivelul celor din alte studii clinice, efectuate în ţări cu populaţii mai mari.

Studiul, care utilizează un vaccin neactivat, va include circa 6.000 de cetăţeni şi rezidenţi din Bahrain, pe parcursul a 12 luni, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Niciun vaccin pentru Covid-19 nu a fost încă aprobat pentru uz comercial.

Studiul din Emiratele Arabe Unite a atins joia trecută pragul de 5.000 de vaccinări, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Bahrainul, cu o populaţie de 1,5 milioane de persoane, a înregistrat peste 44.000 de cazuri de infecţii cu noul coronavirus şi 162 de decese.

În lumePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite