Columbia ia în considerare suspendarea relațiilor diplomatice cu Israelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motivul suspendării este dat de dezacordurie dintre cele două state cu privire la escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu, a remarcat președintele Republicii Gustavo Petro.

Gustavo Petro. Foto: Shutterstock
Gustavo Petro. Foto: Shutterstock

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat că nu exclude posibilitatea suspendării relațiilor diplomatice cu Israelul din cauza dezacordurilor dintre cele două țări în lumina atacurilor asupra Fâșiei Gaza.

"Dacă trebuie să suspendăm relațiile cu Israelul, le vom suspenda. Nu sprijinim genocidul", a scris duminică șeful statului pe pagina sa de pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter). "Facem apel la America Latină să arate adevărată solidaritate cu Columbia”.

Anterior, autoritățile statului evreu au chemat-o pe ambasadorul columbian Margarita Manjarres la Ministerul de Externe pentru o conversație, deoarece au considerat că declarațiile critice ale lui Petro cu privire la atacurile israeliene în Fâșia Gaza și blocada regiunii sunt antisemite. 

Președintele Columbiei a declarat marți că aceste acțiuni duc la victime și distrugeri similare cu consecințele suprimării naziste a revoltei din ghetoul din Varșovia. 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite