Cod roşu de frig în India: cea mai rece zi din ultimul secol, înregistrată în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
New Delhi trece prin cea mai geroasă iarnă
New Delhi trece prin cea mai geroasă iarnă

Capitala Indiei, New Delhi, a înregistrat luni cea mai scăzută temperatură din ultimul secol, în contextul în care val de frig afectează partea de nord a ţării, determinând meteorologii să emită un cod roşu.

O ceaţă groasă a învăluit oraşul luni, când temperatura maximă abia a atins 9,4 grade Celsius, iar poluarea a ajuns la niveluri record.

Autorităţile de la New Delhi au început încă din 1901 să înregistreze temperaturile, iar până anul acesta recordul de temperatură scăzută se atinsese pe 2 ianuarie 2013, când au fost 9,8 grade Celsius, potrivit Departamentului de meteorologie citat de BBC. 

Cele aproximativ 200 de adăposturi de noapte din Delhi au fost arhipline, în condiţiile în care oamenii fără adăpost au căutat refugiu după ce temperaturile minime s-au situat între 1-3 grade Celsius în ultimele zile.

Frig in India

Spre deosebire de oraşele europene şi americane, unde majoritatea clădirilor au echipamente de încălzire, casele din unele dintre oraşele indiene unde se înregistrează acum cele mai scăzute temperaturi nu sunt adecvate iernilor reci.

Cererea pentru surse de încălzire creşte înainte de lunile de iarnă, când retailerii încep să ofere reduceri, însă milioanele de indieni săraci care nu-şi permit se bazează pe metode tradiţionale de încălzire: sticle umplute cu apă caldă şi pături groase.

De altfel, nici gecile groase nu sunt întâlnite la orice pas în India, unde localnicii ies afară un pulover şi un şal.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite