CNN: Un lider al talibanilor pakistanezi a fost ucis într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat

0
0
Abdul Wali, lider al talibanilor pakistanezi Footo via CNN
Abdul Wali, lider al talibanilor pakistanezi Footo via CNN

Un lider al talibanilor pakistanezi a fost ucis duminică seară într-un atac ţintit cu un dispozitiv exploziv improvizat, potrivit unor surse citate de CNN.

Talibanii pakistanezi, cunoscuţi sub numele de Tehreek-e-Taliban (TTP), formează o organizaţie care operează atât în Afganistan, cât şi în Pakistan, relatează digi24.

Surse din cadrul TTP au declarat pentru CNN că Abdul Wali, lider fondator al organizaţiei, cunoscut şi sub numele de Omar Khalid Khorasani, a fost ucis împreună cu alţi doi şefi TTP într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat.  Moartea acestora a avut loc în provincia afgană Paktika, care se învecinează cu Pakistanul.

CNN a contactat Ministerul de Interne din Pakistan pentru o confirmare a morţii lui Wali, dar nu a primit un răspuns. 

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, Wali a fost liderul unei facţiuni militante afiliate TTP, cunoscută sub numele de Jamaat ul-Ahrar (JuA). 

Sub conducerea sa, JuA a fost una dintre reţelele cele mai active din punct de vedere operaţional în provincia Punjab şi a revendicat responsabilitatea pentru mai multe atacuri pe teritoriul Pakistanului, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

de asemenea, JuA a revendicat responsabilitatea pentru unele dintre cele mai mari atacuri teroriste din Pakistan, inclusiv pentru explozia din Duminica Paştelui din 2016, în care 74 de persoane au fost ucise şi alte 362 au fost rănite, într-un parc din Lahore.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski aminteşte de dezastrul de la Cernobîl şi cere noi sancţiuni împotriva Rusiei

Analist politic de la Belgrad: Rusia caută un nou război pentru a ieşi din impasul din Ucraina, iar Kosovo îi poate servi drept prilej

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite