CNN: Serviciile de informații au avertizat SUA cu privire la o posibilă escaladare în Orientul Mijlociu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrația Joe Biden a primit cel puțin două rapoarte care evaluează situația, transmite compania de televiziune.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Comunitatea de informații americane a avertizat administrația americană despre o posibilă escaladare a conflictului palestino-israelian, cu câteva săptămâni înainte ca militanții Hamas să se infiltreze pe 7 octombrie din Fâșia Gaza în Israel. relatează CNN, citând surse.

Potrivit acestora, administrația președintelui american Joe Biden a primit cel puțin două rapoarte de evaluare a situației, care se bazau și pe informații primite din partea israeliană. În special, pe 28 septembrie a fost raportat că Hamas intenționează să lanseze atacuri cu rachete la granița cu Israelul. 

Pe 5 octombrie, Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) a raportat că probabilitatea violențelor din partea Hamas a crescut. 

Pe 6 octombrie, oficialii americani „au primit din Israel informații despre o creștere neobișnuită a activității din partea Hamas”, indicând faptul că un atac era iminent, a transmis postul TV.

În același timp, evaluările americane nu au conținut niciun detaliu tactic sau informații despre „amploarea și cruzimea incredibilă” a operațiunii, pe care mișcarea Hamas a început-o pe 7 octombrie, subliniază CNN.

"Problema este că toate acestea "nu erau noi". Aceasta a fost de multă vreme norma în relațiile dintre Hamas și Israel. Cred că ceea ce s-a întâmplat este că toată lumea a văzut aceste mesaje și s-a gândit: "Desigur, desigur. Știm cum va fi”, a spus o sursă CNN apropiată serviciilor de informații americane. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite