Cine a pus acele în căpşunile din Australia. Pedeapsa, comparabilă cu cea pentru finanţarea terorismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ace capsuni

Poliţia a investigat peste 100 de cazuri de ace de cusut găsite în căpşuni, situaţii care au obligat fermierii să arunce fructele la gunoi pe fondul prăbuşirii cererii, ceea ce ridică semne de întrebare asupra unui sector evaluat la 116 milioane de dolari.

O femeie de 50 de ani a fost arestată în Australia în urma unei anchete "vaste şi complexe", care vizează cazul căpşunelor cu ace de cusut în interior, au anunţat duminică autorităţile, citate de presa străină.

Poliţia a anunţat arestarea, duminică după-masă, a unei femei de 50 de ani în urma ''investigaţiilor vaste şi complexe''.

Forţele de ordine din Queensland, un stat din nord-estul Australiei, au ''coordonat o anchetă naţională, în care au fost implicate mai multe autorităţi guvernamentale, servicii judiciare şi de informaţii'', a adăugat poliţia într-un comunicat.

"După descoperirea coşurilor de căpşuni contaminate cu ace, autorităţile din Queensland au anunţat publicul asupra riscului de siguranţă pe 12 septembrie. QPS a colaborat cu mai multe autorităţi guvernamentale şi de informaţii. (...) În urma unei investigaţii amănunţite, ofiţerii au arestat o femeie de 50 de ani în această după-amiază", a informat poliţia.

Femeia urmează să fie pusă sub acuzare duminică seară, iar luni va fi prezentată instanţei.

Poliţia nu a oferit detalii suplimentare în ceea ce priveşte rolul sau implicarea acesteia în incidente.

Spre sfârşitul lunii septembrie, autorităţile australiene au majorat la 15 ani pedepsa maximă cu închisoarea la care poate fi condamnată o persoană găsită vinovat de manipularea produselor alimentare, după ce descoperirea unor ace de cusut în căpşuni şi alte fructe a declanşat o panică care a cuprins întreaga ţară.

Pedeapsa este comparabilă cu cea pentru finanţarea terorismului. De asemenea, a fost incriminată lansarea unor false alerte, o infracţiune care poate fi pedepsită cu până la 10 ani de închisoare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite