Celebra „văduvă neagră“ din Canada a fost eliberată. Poliţia a avertizat că este posibil ca femeia să recidiveze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melissa Ann Shephard (centru) însoţită de gardieni
Melissa Ann Shephard (centru) însoţită de gardieni

Melissa Ann Shephard, în vârstă de 80 de ani, cunoscută în Canada drept „văduva neagră“, a fost eliberată vineri condiţionat, după mai mulţi ani petrecuţi după gratii pentru că şi-a ucis sau jefuit soţii şi amanţii. Autorităţile au avertizat însă că nu este exclus ca octogenara să recidiveze, relatează AFP.

„O infractoare ce prezintă un risc ridicat este în comunitatea noastră“, au semnalat forţele de ordine din oraşul canadian Halifax.

Totuşi, condiţiile în care Melissa Ann Shephard poate rămâne în libertate sunt destul de dure. Femeia nu are voie să acceseze internetul - ea îşi găsise victimele în mediul virtual -, după cum nu are voie nici să contacteze familiile victimelor sale.

Mai mult, ea nu are voie să aibă niciun fel de relaţie intimă înainte ca poliţia să identifice persoana cu care femeia ar începe o idilă pentru a-i comunica acesteia trecutul infractoarei.

Shephard a fost arestată în anul 2012, după ce a încercat să-şi otrăvească ultimul soţ, Fred Weeks, în vârstă de 75 de ani, cu care se căsătorise cu numai câteva săptămâni înainte.

Anterior, femeia îşi petrecuse mai mulţi ani în închisoare, atât în Canada, cât şi în Statele Unite pentru omor, furt şi fals.

A fost condamnată inclusiv pentru că l-a drogat pe unul dintre foştii săi soţi, Gordon Stewart, înainte de a trece cu maşina peste el, în 1991. 

Condamnată atunci la şase ani de închisoare, ea a fost eliberată mai devreme şi apoi s-a mutat în statul american Florida, unde l-a cunoscut pe Robert Friedrich. Cei doi s-au căsătorit în anul 2000, însă la scurt timp starea de sănătate a bărbatului a început să se deterioreze, iar rezervele sale bancare au scăzut considerabil. Friedrich a murit în 2002, în urma unui atac de cord.

Nu a trecut mult până când Shephard l-a întâlnit online pe Alex Strategos, în vârstă de 73 de ani. În ziua în care s-au mutat împreună, bărbatul a fost spitalizat din cauza unor leziuni, inclusiv la cap. În decurs de două luni astfel de incidente s-au produs de şapte ori. După ce în organismul bărbatului a fost descoperit un drog mai puţin cunoscut, Melissa Ann Shephard a fost întemniţată în Florida.

Eliberată cinci ani mai târziu, în 2009, ea a fost deportată în Canada. 

melissa ann shephard Foto
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite