Cel puţin 23 de persoane au murit de foame în oraşul sirian Madaya

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Convoaie umanitare îndreptându-se spre Madaya Foto: AFP
Convoaie umanitare îndreptându-se spre Madaya Foto: AFP

Cel puţin 23 de persoane au murit din cauza foametei de la 1 decembrie, în oraşul sirian Madaya, aflat sub asediul armatei siriene de şase luni, a anunţat, vineri, organizaţia Medici fără Frontiere.

Potrivit ONU, circa 42.000 de locuitori, printre care mulţi copii, din oraşul Madaya, aflat sub controlul rebelilor sirieni, duc lipsă de alimente esenţiale. 

Administraţia de la Damasc a decis, joi, să  permită accesul convoaielor umanitare ale Naţiunilor Unite.

„Situaţia este îngrozitoare“, a declarat purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Rupert Colville. El a indicat că numărul victimelor - în creştere - este greu de estimat, dat fiind accesul restricţionat în oraş.

Presa internaţională a relatat despre condiţiile dificile de supravieţuire cu care se confruntă locuitorii din Madaya, unii fiind nevoiţi să se hrănească chiar şi cu frunze sau animale de companie, potrivit Channel 4 News.

Asistenţă umanitară va fi oferită şi celor 20.000 de locuitori din Fua şi Kafraya, oraşe din provincia Idleb înconjurate de insurgenţi.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia Stat Islamic. Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite