Cel puţin 18 persoane au murit în urma unui atac cu sticle incendiare într-un restaurant din Cairo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atac într-un restaurant din Cairo FOTO Image Youm7 via Le Parisien
Atac într-un restaurant din Cairo FOTO Image Youm7 via Le Parisien

Cel puţin 18 persoane au murit şi alte cinci au fost rănite, astăzi, într-un atac cu sticle incendiare comis într-un restaurant din zona centrală a capitalei Egiptului, informează site-ul postului Aljazeera.

Atacul a avut loc în zona Agouza, din centrul Cairo, au precizat oficiali egipteni.

Potrivit publicaţiei Cairo Post, trei bărbaţi mascaţi ar fi aruncat cocteiluri Molotov în clădirea restaurantului, care este şi club de noapte, după care au dispărut.

Clubul se află la subsolul unei clădiri, ceea ce a îngreunat accesul în clădire. Victimele au murit de la arsurile suferite sau de la fumul inhalat. Cel puţin cinci oameni au fost răniţi.

Unul dintre atacatorii ar fi un fost angajat al restaurantului, care a fost concediat, a precizat un oficial egipten pentru Reuters.

Egiptul a fost ţinta unor serii de atacuri în ultima perioadă. Pe 31 octombrie, un avion Airbus A321 al companiei ruse Kogolimavia (Metrojet), care zbura pe ruta Sharm el-Sheikh - Sankt-Petersburg, s-a prăbuşit în Peninsula Sinai, în nordul Egiptului. Incidentul aerian s-a soldat cu moartea celor 224 de persoane aflate la bord. Gruparea fundamentalistă Provincia Sinai, filiala egipteană a reţelei teroriste Statul Islamic, a revendicat doborârea avionului, informaţia fiind confirmată de Rusia, Statele Unite şi Marea Britanie.

Din 2013, de când preşedintele egiptean Mohamed Morsi a fost înlăturat de la putere, forţele egiptene au fost ţinta a numeroase atacuri ale insurgenţilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite