Cel puţin 17 muncitori au murit după prăbuşirea unui pod feroviar în construcţie în India

0
Publicat:

Cel puţin 17 muncitori au murit şi mulţi alţii sunt daţi dispăruţi după ce un pod feroviar în construcţie s-a prăbuşit miercuri peste o vale din estul Indiei, au declarat autorităţile locale, potrivit AFP şi Reuters.

"Un pod feroviar în construcţie în Sairang, lângă Aizawl, s-a prăbuşit astăzi (miercuri - n.r.). Cel puţin 17 muncitori au murit", a spus şeful guvernului local, Zoramthang, pe contul său de pe reţeaua X (fostă Twitter).

Podul prăbușit
Podul prăbușit

Un video pe care el l-a postat online arată că structura metalică se desprinde şi determină căderea coloanelor în valea de dedesubt.

Un poliţist, citat în ziarul Indian Express, a spus că 17 cadavre au fost recuperate şi "multe altele" au fost date dispărute.

Informaţiile cu privire la persoanele dispărute nu au putut fi confirmate imediat.

"Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare şi li se acordă tot ajutorul posibil celor afectaţi", a transmis biroul premierului Narendra Modi.

Modi s-a declarat "îndurerat" de accident şi le-a transmis "condoleanţe celor care i-au pierdut pe cei dragi", a pecizat biroul său pe X (ex-Twitter).

Guvernul le va plăti aproximativ 2.400 de dolari rudelor celor morţi, conform declaraţiei.

Statul Mizoram este situat în estul extrem al Indiei, la graniţa cu Myanmar.

Oamenii "au venit în număr mare pentru a ajuta operaţiunile de salvare", a spus Zoramthanga, care s-a declarat "profund întristat şi afectat de această tragedie".

Accidentele pe şantierele de infrastructură majore sunt frecvente în India.

Prăbușirea podului nu este prima din ultimele luni, în condițiile în care țara își schimbă cu viteză infrastructura și cheltuie milioane de dolari pentru a-și îmbunătăți rețeaua de transport.

În iunie, un pod de beton cu patru benzi care se construia peste fluviul Gange s-a prăbușit pentru a doua oară într-un an, fapt ce a ridicat semne de întrebare cu privire la calitatea construcției. În octombrie trecut, un pod recent reparat s-a prăbușit în Morbi, Gujarat, provocând moartea a 135 de oameni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite