Ce spune Margaret Keenan, prima persoană vaccinată anti-COVID din lume, cu ser Pfizer, la un an de la imunizare

0
0
Marea Britanie a administrat în prezent aproape 120 de milioane de doze ale unor vaccinuri anti-Covid la o populaţie de 67 de milioane de locuitori. Foto EPA EFE
Marea Britanie a administrat în prezent aproape 120 de milioane de doze ale unor vaccinuri anti-Covid la o populaţie de 67 de milioane de locuitori. Foto EPA EFE

Margaret Keenan (foto), prima persoană din lume care a fost vaccinată împotriva coronavirusului cu un vaccin anti-Covid autorizat, i-a îndemnat miercuri pe oameni să se vaccineze, la exact un an după ce ea a primit vaccinul Pfizer, relatează Reuters. Britanica în vârstă de 91 de ani a declarat că imunizarea împotriva coronavirusului a fost „cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată”.

„A fost minunat. Nu îmi vine să cred acum ce s-a întâmplat la momentul respectiv. Sunt atât de fericită că am primit vaccinul. Îi încurajez pe toţi să se vaccineze”, a declarat Keenan.

Pe 24 septembrie, Margaret Keenan a primit doza booster la Spitalul Universitar din Coventry, aceeaşi unitate medicală unde a fost imunizată şi la finalul anului trecut. În acelaşi timp cu ea a fost vaccinată cu o doza a treia şi asistenta Matron May Parsons, cea care i-a administrat prima doză lui Margaret Keenan în decembrie 2020, potrivit libertatea.ro. 

Premierul Boris Johnson a vorbit la rândul său despre succesul Marii Britanii în producerea de vaccinuri anti-Covid, afirmând că ea a fost crucială pentru redeschiderea economiei în luna iulie a acestui an.

Johnson i-a îndemnat pe oficiali să se asigure că vaccinarea cu doza „booster” va avea un succes similar, dată fiind apariţia şi răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

„Vaccinurile rămân prima şi cea mai bună linie de apărare împotriva virusului”, a declarat el.

Marea Britanie a administrat în prezent aproape 120 de milioane de doze ale unor vaccinuri anti-Covid la o populaţie de 67 de milioane de locuitori, incluzând aici doza iniţială, rapelul şi supra-rapelul „booster”.
 

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite