CBS: Viaţa lui Nelson Mandela a fost de două ori „în pericol” în ultima săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima săptămână, fostul preşedinte sud-african s-a aflat de două ori „în pericol”, anunţă postul de televiziune american CBS, citat, în ediţia electronică, de cotidianul spaniol „El Mundo”. Mandela, care a împlinit recent 95 de ani, se află internat de mai bine de o lună într-un spital din Pretoria.

Jurnaliştii americani au vorbit despre două situaţii în care Mandela a fost în pericol de moarte: una în care nu mai răspundea la tratament, iar cealaltă, după ce s-a declanşat alarma aparatului care îl menţinea în viaţă.

Guvernul sud-african nu a dorit să comenteze această ştire şi s-a limitat să repete mesajul potrivit căruia Mandela se află în stare „critică, dar stabilă”. Duminică, Mandela a „sărbătorit” a 50-a zi în spitalul din Pretoria, unde a fost internat din cauza unei infecţii pulmonare.

Sâmbătă, CBS, citând mai multe surse, anunţa că „Nelson Mandela a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru deblocarea tubului de dializă. Deşi a fost o intervenţie minoră, fiind grav bolnav, orice procedură medicală poate reprezenta o sursă de îngrijorare”.

În cazul în care ştirile difuzate de CBS, care deţine bune informaţii de la familia Mandela deoarece două dintre nepoatele sale lucrează acolo, sunt adevărate, „vor reîncepe alarmele privind starea de sănătate a lui Madiba”, aşa cum e alintat de poporul carismaticul conducător sud-african şi laureat al premiului Nobel pentru Pace, scrie „El Mundo”.

Mandela, care se află într-o stare critică, dar stabilă, a fost internat în spitalul din Pretoria la data de 8 iunie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite