Cazuri de variolă a maimuţei depistate în Europa şi America de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Variola maimuţei
Variola maimuţei

Mai multe cazuri suspecte sau confirmate de variola maimuţei au fost depistate la începutul acestei luni în Europa şi America de Nord. Acest lucru a stârnit temeri cu privire la debutul unei maladii endemice în Africa de Vest.

Marea Britanie a semnalat primul caz depistat la data de 6 mai, iar miercuri seară a transmis printr-un comunicat că a identificat alte două noi cazuri. Deşi primul bărbat infectat a călătorit în Nigeria, celelalte două persoane au fost contaminate în Marea Britanie, relatează news.ro. 

"Aceste ultime cazuri, precum şi raportări de cazuri în diverse ţări europene, confirmă ceea ce ne temeam iniţial, că poate exista transmitere a variolei maimuţelor în comunităţile noastre”, a precizat dr. Susan Hopkins, în comunicat. 

Simptomele variolei maimuţei includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, frisoane, oboseală şi ganglioni limfatici umflaţi. De asemenea, pot apărea erupţii cuanate pe faţă care se răspândesc şi pe alte zone ale corpului. 

În prezent nu există un tratament pentru variola maimuţei care se poate transmite prin contact cu o persoană bolnavă sau prin fluidele sale corporale. Este o infecţie care se vindecă singură. 

SUA, Canada, Portugalia şi Spania au semnalat prezenţa variolei de maimuţă pe teritoriile lor. Portugalia şi Spania au recenzat aproximativ 40 de cazuri suspecte sau confirmate, fapt ce a declanşat o alertă naţională de sănătate. 

În Canada au fost depistate 10 cazuri suspecte ce au fost examinate la Montreal, în timp ce SUA a depistat un caz pozitiv al unui bărbat care vizitase recent Canada. 

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri