Caroline Kennedy, noul ambasador al SUA în Japonia, a fost primită cu onoruri la Tokyo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caroline Kennedy a sosit la Palatul Imperial din Tokyo cu o caleaşcă. FOTO: Reuters
Caroline Kennedy a sosit la Palatul Imperial din Tokyo cu o caleaşcă. FOTO: Reuters

La aproape 50 de ani de la asasinarea preşedintelui John F. Kennedy, fiica lui a fost primită în Japonia cu mult fast în calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii. Deşi împăratul Akihito primeşte în fiecare an câteva zeci de ambasadori, Caroline Kennedy este este singurul diplomat a cărui sosire a fost transmisă de televiziunea naţională.

Caroline Kennedy, în vârstă de 55 de ani, a sosit marţi la Palatul Imperial din Tokyo, fiind prima ambasadoare a Statelor Unite în Japonia, cel de-al patrulea cel mai mare partener economic al americanilor.

„Sunt onorată să îmi slujesc ţara”, a declarat Kennedy.

Deşi un distrugător japonez a scufundat barca PT-109 a lui John F. Kennedy, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, JFK a vrut să elimine divergenţele între cele două ţări şi să fie primul preşedinte care face o vizită de stat în Japonia, a spus anterior Caroline în faţa Comitetului pentru Relaţii Externe din cadrul Senatului american.

Primirea noului ambasador american este „un simbol al reconcilierii, un simbol al posibilităţilor deschise, un simbol al oamenilor care ştiu cum să lase trecutul în urmă, să privească spre viitor şi să construiască împreună un viitor”, a declarat săptămâna trecută John Kerry, Secretarul american de Stat.

Caroline Kennedy a fost numită ambasadorul Statelor Unite după cea de-a doua victorie a lui Barack Obama în alegerile prezidenţiale, având o contribuţie importantă la campania lui electorală.

În ciuda scepticilor care au spus că fiica lui JFK nu are capacitatea de  a călca pe urmele foştilor ambasadori americani în Japonia, Caroline a susţinut că este conştientă de noile sale responsabilităţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite