Care este cel mai scump oraş din lume pentru lucrătorii străini. Top 10 cele mai scumpe metropole

0
0
Aşgabat FOTO Wikipedia
Aşgabat FOTO Wikipedia

Clasamentul anual conţine 209 oraşe, ordonate pe baza costurilor de trai - locuire, transport, mâncare, divertisment -, având oraşul New York ca element de referinţă.

Aşgabat, capitala Turkmenistanului, este cel mai scump oraş din lume pentru lucrătorii din străinătate (expaţi), potrivit CNN, citat de Digi 24, care citează datele studiului întocmit anual de compania Mercer, Cost of Living Survey. Pandemia a modificat modelele de business, ceea ce a influenţat şi ordinea oraşelor în topul Mercer. 

Capitala Turkmenistanului, care anul trecut a ocupat poziţia a doua în top, este o prezenţă neobişnuită în top 10, care cuprinde în principal oraşe cunoscute ca centre de business, cum sunt Hong Kong (locul 1 anul trecut), Tokyo, Zurich, Singapore.

Potrivit companiei Mercer, criza financiară din Turkmenistan, care a condus la o criză a alimentelor şi la hiperinflaţie, este principala cauză pentru care costurile de trai au crescut în ultimii doi ani.

Cel mai mare salt faţă de raportul de anul trecut l-a făcut oraşul Beirut, care de pe poziţia 45 în 2020 a urcat până pe locul 3 anul acesta. Mercer pune acest salt în privinţa costurilor de trai pe seama pandemiei de coronavirus şi a exploziei din Portul Beirut de anul trecut. 

Cele mai scumpe 10 oraşe din lume pentru locuit

1. Aşgabat (Turkmenistan)

2. Hong Kong (China)

3. Beirut (Liban)

4. Tokyo (Japonia)

5. Zurich (Elveţia)

6. Shanghai (China)

7. Singapore

8. Geneva (Elveţia)

9. Beijing (China)

10. Berna (Elveţia)

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite