Canada retrage familiile personalului său diplomatic de la Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Canada a anunţat marţi repatrierea familiilor diplomaţilor săi aflaţi în post la Kiev, din cauza „desfăşurării militare ruse” la frontiera ruso-ucraineană, după ce Statele Unite şi Regatul Unit au luat măsuri similare, relatează AFP.

”Am luat decizia de a retrage temporar copiii în vârstă de până la 18 ani ai angajaţilor canadieni ai ambasadei şi membrii familiilor acestora”, anunţă Ministerul canadian de Externe.

Guvernul canadian evocă ”desfăşurarea militară rusă actuală şi activităţi destabilizatoare în Ucraina şi în jur”, în justifcarea acestei decizii.

Washingtonul a anunţat duminică faptul că-i recheamă pe anumiţi diplomaţi şi familiile acestora, iar Regatul Unit luni.

Aceste decizaii au fost criticate drept ”premature” şi ”excesive” de către autorităţile ucrainene.

Kremlinul a dennţat marţi plasarea în alertă a trupelor americane, pe care oconsideră o nouă ”exacerbare a tesniunlor” de către Washington.

Tensiunile în centrul cărora se află Ucraina au crescut puternic în ultmele săptămâni.

Forţele armate ruse au lansat marţi o nouă serie de manevre în apropierea Ucrainei şi în Crimeea anexată, la care iau parte 6.000 de oameni, avioane de vânătoare şi bombardiere.

Liderii occidentali au convenit să răspundă pe o singură voce unui eventual ”atac” în Ucraina al Rusiei şi să impună Moscovei sancţuni de o duritate fără precedent, a anunţat marţi premierul britanic Boris Johnson.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite