Brunei va pedepsi relaţiile homosexuale şi adulterul prin condamnare la moarte prin lapidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sultanul din Brunei, Hassanal Bolkiah
Sultanul din Brunei, Hassanal Bolkiah

O nouă lege care va intra în vigoare săptămâna viitoare va pedepsi relaţiile homosexuale şi adulterul prin condamnarea la moarte prin lapidare în Brunei, anunţă CNN.

Începând cu 3 aprilie, oricine va fi găsit vinovat de aceste infracţiuni va fi condamnat la moarte prin lapidare, conform noului cod penal.

„Un grup de musulmani va fi martor” la aplicarea pedepsei, se arată în lege.

Noile legi au fost anunţate în 2014 şi au fost implementate gradual. Ultima fază a implementării, care include noile pedepse dure, a fost anunţată discret pe site-ul procurorului general din Brunei pe 29 decembrie 2018.

Grupările pentru drepturile omului s-au arătat îngrozite de noul cod penal, care prevede şi amputarea ca pedeapsă pentru furt.

„Brunei trebuie să oprească planurile de a implementa aceste pedepse periculoase şi să revizuiască Codul Penal pentru a-şi respecta obligaţiile privind drepturile omului. Comunitatea internaţională trebuie să condamne imediat decizia Bruneiului de a implementa aceste pedepse crude”, a afirmat Rachel Chhoa-Howard, o cercetătoare de la Amnesty International, într-un comunicat.

Brunei a adoptat Sharia în 2014, care prevede pedepse corporale stricte.

Bruneiul, cu o populaţie de puţin peste 450.000 de persoane, se află pe insula Borneo, în apropiere de naţiunile islamice moderate Indonezia şi Malaezia.

În comparaţie cu vecinii săi, Brunei a devenit o ţară din ce în ce mai conservatoare în ultimii ani, interzicând inclusiv vânzarea de alcool.

Noul Cod Penal a fost anunţat în mai 2014, de către Sultanul din Brunei, Hassanal Bolkiah, cel care este şi prim-ministrul ţării. În anunţ, sultanul a afirmat că guvernul „nu se aşteaptă ca alţi oameni să accepte sau să fie de acord cu acest lucru, dar ar fi suficient dacă ar respecta naţiunea în acelaşi mod în care naţiunea îi respectă pe ei”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite