Brahimi: Atentatul de la Damasc, soldat cu aproximativ o sută de morţi, este o „crimă de război”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lakhdar Brahimi, emisarul internaţional pentru Siria FOTO Reuters
Lakhdar Brahimi, emisarul internaţional pentru Siria FOTO Reuters

Atentatul de joi, din centrul Damascului, soldat cu aproximativ o sută de morţi şi 250 de răniţi, este „o crimă de război”, consideră emisarul internaţional pentru Siria Lakhdar Brahimi.

Diplomatul „condamnă ferm explozia sălbatică şi oribilă care a avut loc (joi) la Damasc cauzând moartea a aproximativ 100 de persoane şi rănirea altor aproximativ 250 de civili”, se arată într-un comunicat emis vineri şi citat de AFP.

„Nimic nu poate să justifice acţiunile oribile care contituie crime de război potrivit legilor internaţionale”, se mai arată în comunicat. Textul aminteşte că Brahimi, emisar ONU şi al Ligii Arabe în Siria, a propus în ultimul său raport către Consiliul de Securitate al ONU, la 26 ianuarie, „să fie efectuate anchete internaţionale independente asupra unor asemenea crime”.

Joi dimineaţă, centrul capitalei siriene, considerat şi un fief al preşedintelui Bashar al-Assad, a fost zguduit de o explozie puternică, după ce un kamikaze a detonat o maşină-capcană umplută cu explozivi, în apropiere de sediul Partidului Baas, aflat la putere de aproximativ o jumătate de secol în această ţară, omorând 61 de persoane.

Trei ore mai târziu, două obuze de mortier au lovit joi sediul Statului Major sirian, în centrul Damascului.

În total, capitala Siriei a fost lovită de patru atentate joi, care s-au soldat cu cel puţin 83 de morţi, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului. Este vorba despre atacurile cele mai sângeroase comise la Damasc de la începutul conflictului armat, în urmă cu doi ani, în Siria.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite