Bombardierul invizibil de ultimă generaţie al Chinei, gata de zbor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bombardier invizibi

Mass-media de stat din China a lăsat un indiciu puternic că primul zbor al mult-aşteptatului H-20 al ţării, bombardierul de ultimă generaţie despre care se spune că este omologul bombardierului invizibil al Americii, ar putea fi iminent.

Un articol, publicat zilele trecute în ziarul Global Times , afiliat Partidului Comunist, relatează că un oficial de la Institutul chinez de testare a zborului, a declarat oficialilor aflaţi în vizită că China se pregăteşte să efectueze un test de zbor al unei noi aeronave, informează thedrive.com. 

Armata chineză va avea capacitate de lovire intercontinentală după intrarea în luptă a bombardierului subsonic invizibil Xian H-20, potrivit unui raport al Royal United Services Institute for Defense and Security Studies (RUSI).  „H-20 ar oferi Chinei o capacitate reală de proiecţie a puterii intercontinentale”, se arată în raport.

Forţele aeriene şi marina chineze sunt în prezent configurate ca „forţe regionale pentru conflict în primul lanţ insular” constând din mai multe arhipelaguri din Pacific care se întind de la Insulele Kurile până în Filipine şi Japonia. Aceste forţe au, de asemenea, capacităţi specifice suplimentare care vizează neutralizarea sau eliminarea bazei SUA din Guam.

 H-20, care va fi înarmat cu rachete nucleare şi convenţionale ce pot fi lansate de la o distanţă sigură, ar reprezenta o schimbare majoră a doctrinei forţei aeriene chineze anterioare, se arată în raport.

Departamentul Apărării al SUA a publicat un raport care estimează autonomia bombardierului strategic H-20 la 8.500 km, ceea ce ar aduce teritoriul Guam în raza de acţiune a acestor aparate de luptă.

Potrivit The South China Morning Post, alţi analişti estimează autonomia avionului la peste 12.000 km, plasând Insulele Hawaii în raza de acţiune .  H-20 este mai degrabă un avion invizibil decât unul de vânătoare. 

 Potrivit celor de la Popular Mechanics, Potrivit celor de la Popular Mechanics H-20, care este capabil să ajungă pe teritoriul SUA, a fost conceput pentru a face parte din triada nucleară chineză, care include şi rachete terestre şi navale, spune Song Zhongping, fost instructor al forţelor aeriene chineze. citat de The South China Morning Post. "Dar configuraţia sa de aripă zburătoare înseamnă că nu va putea efectua lupte aeriene, aşa că invizibilitatea este atuul său", a spus Song Zhongping.

Xi'an Aviation, producătorul modelului H-20, construieşte, de asemenea, bombardierele strategice H-6 din China, o copie a avioanelor sovietice Tu-16 din anii 1950, care a fost modernizat recent cu tehnologie aviatică modernă, capacitate de realimentare aeriană şi rachete de croazieră pentru modelele H-6K şi H-6J.

China a dezvoltat tehnologia pentru avioanele invizibile J-20 şi J-31 ceea ce a fost un preambul pentru proiectul H-20, aşa cum Xi'an a dezvoltat avionul Y-20, ceea ce a arătat că aceştia pot construi avioane de mari dimensiuni cu rază lungă de acţiune, folosind tehnici moderne de proiectare şi fabricaţie asistate de computer - tehnologie de precizie care este esenţială pentru producerea în masă a suprafeţelor exterioare ale aeronavelor invizibile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite