Blogger până la moarte. Un american bolnav de cancer a postat pe internet până în ultima clipă a vieţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Derek Miller, un blogger celebru din Canada, şi-a luat rămas bun de la toţi cei aproapiaţi, dar şi de la necunoscuţi, prin intermediul blogului personal.

Bărbatul în vârstă de 41 de ani a pregătit un text de pe vremea când încă era în viaţă, în care explică faptul că familia sa va transmite un ultim mesaj din partea lui.

„Am murit. Acesta va fi ultimul post pe care îl voi scrie pe blogul meu. După ce corpul meu în sfârşit va fi eliberat de chinurile aduse de cancer, soţia şi prietenii mei vă vor transmite un ultim cuvânt din partea mea.

Sfârşitul meu era un lucru la care ne aşteptam cu toţii, eu unul mă gândeam la el ca la o eliberare şi aşteptam pacea de după moarte. Cei din familia mea, cu toate că ştiau că se va întâmpla, îşi doreau să mai rămân printre ei. Nu am ajuns acum într-un loc mai bun sau într-unul mai rău. Nu am ajuns în niciun loc, pentru că Derek nu mai există. Din momentul în care corpul meu a încetat să mai funcţioneze, m-am transformat: dintr-un organism viu, într-un cadavru - asemenea unei flori care nu a reuşit să supravieţuiască unei nopţi geroase.

Nu mi-a fost frică de moarte - de moment în sine sau de ceea ce va veni după - ceea ce este nimic.

Însă toată viaţa mea mi-a fost frică de procesul care aduce moartea: de slăbicini, oboseală, durere, de transformarea care mă face să nu mai semăn cu mine. Am fost norocos că până în ultima clipă am rămas în deplinătatea facultăţilor mintale, iar cancerul nu mi-a mâncat creierul.

Lumea este un loc minunat, chiar măreţ. Întotdeauna mai este ceva de descoperit. Nu mă uit în urmă cu regret şi sper ca şi familia mea să găsească puterea să facă la fel", a scris Derek, pe blogul personal, la o zi după ce a murit.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite