Blinken, despre aluziile lui Putin la pace: Rusia nu a manifestat vreo dorință „semnificativă” de a pune capăt războiului

0
Publicat:

Rusia nu a manifestat vreo dorinţă „semnificativă” de a pune capăt războiului din Ucraina, a reacționat joi secretarul de stat american Antony Blinken, la scurt timp după declarația lui Vladimir Putin potrivit căreia Moscova susţine încheierea „cât mai curând” a acestui conflict armat.

Antony Blinken FOTO EPA-EFE
Antony Blinken FOTO EPA-EFE

„Până astăzi, în mod fundamental Rusia nu a manifestat niciun interes de a se angaja într-o diplomaţie semnificativă” pentru a pune capăt războiului, a declarat Blinken într-o conferinţă de presă organizată a doua zi după vizita preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Washington.

Vladimir Putin a susținut joi că ţara sa doreşte încheierea războiului din Ucraina şi a subliniat că toate conflictele armate se încheie cu negocieri diplomatice, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Scopul nostru nu este să învârtim roata conflictului militar, ci, dimpotrivă, să punem capăt acestui război. Ne vom strădui să punem capăt acestui lucru şi cu cât mai repede, cu atât mai bine, bineînţeles”, a spus liderul de la Kremlin, care a folosit pentru prima dată cuvântul război în legătură cu agresiunea sa militară din Ucraina, nu „operațiune militară specială”, termenul oficial ales de Kremlin.

Ca urmare a acestei declarații, un ales din Sabkt Petersburg a cerut inițierea unui dosar penal pe numele lui Putin pentru distribuirea de „falsuri”. În Rusia, mai mulți opozanți și manifestanți au ajuns după gratii după ce au spus cuvântul război în loc de „operațiune militară specială”.

Pe de altă parte, Kremlinul a susţinut joi că vizita lui Zelenski în Statele Unite nu ilustrează deloc „dorinţa de a asculta Rusia”.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite