Bashar al-Assad, avertizat de SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bashar al-Assad FOTO EPA
Bashar al-Assad FOTO EPA

Administraţia Trump a avertizat regimul de la Damasc, condus de Bashar al-Assad, că va luat „măsuri ferme“ împotriva sa dacă va încălca acordul de încetare a focului în zona demilitarizată din sud-vestul Siriei.

Statele Unite au avertizat vineri regimul de la Damasc că vor lua „măsuri ferme“ ca răspuns la o eventuală încălcare a acordului de încetare a focului, arătând o îngrijorare faţă de rapoartele care arată o operaţiune militare iminentă în zona demilitarizată din sud-vestul Siriei, scrie Reuters.

Washingtonul l-a avertizat, de asemenea, pe preşedintele sirian Bashar Al-Assad să nu agraveze conflictul.

„În poziţia de garant al acestei zone demilitarizate, împreună cu Rusia şi Iordania, Statele Unite vor lua măsuri ferme şi potrivite ca răspuns la încălcările acordului de încetare a focului de către regimul lui Assad“, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, într-un comunicat.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a informat miercuri că forţele guvernului sirian, după victoria obţinută în sudul Damascului împotriva Statului Islamic, se îndreaptă către provincia sudică Deraa.

Presa de stat siriană a notat că aeronavele guvernamentale au transmis rebelilor din zona Deraa să renunţe la arme.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite