Avertismentul Băncii Mondiale: 150 de milioane de oameni ar putea ajunge în sărăcie extremă din cauza pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Mondială a avertizat că numărul oamenilor aflaţi în sărăcie extremă ar putea ajunge la o cifră aproape dublă, de la 60 de milioane la un număr între 88 şi 115 milioane, din cauza pandemiei şi a recesiunii economice provocate de aceasta. Banca Mondială mai explică că un trai cu mai puţin de 1,90 dolari pe zi reprezintă sărăcia extremă.

Pandemia de coronavirus provoacă o creştere a numărului de oameni aflaţi în sărăcie extremă după aproape două decenii în care acest indicator a înregistrat scăderi. În urmă cu patru luni, Banca Mondială estima că 60 de milioane de oameni se vor afla în sărăcie extremă din cauza pandemiei, iar noua estimare aproape că dublează numărul celor care la sfârşitul anului ar putea trăi cu mai puţin de doi dolari pe zi, relatează CNN.

Banca Mondială mai explică în raportul său că se aşteaptă ca sărăcia extremă să afecteze între 9,1% şi 9,4% din populaţia lumii în acest an. Înainte de izbucnirea pandemiei, rata sărăciei extreme era estimată să scadă la 7,9% în 2020.

Aproximativ opt din 10 oameni care vor fi împinşi în sărăcie extremă în acest an trăiesc în ţări în curs de dezvoltare precum Brazilia, Indonezia şi Africa de Sud, care au deja rate ridicate de sărăcie. Raportul menţionează că un număr din ce în ce mai mare de oameni din zonele urbane vor ajunge în sărăcie extremă.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite