Autorităţile din Shanghai relaxează uşor restricţiile: Locuitorii îşi pot părăsi casele, dar nu pot ieşi în afara cartierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Autorităţile din oraşul chinez Shanghai, plasat în lockdown total de la începutul acestei luni, au anunţat miercuri relaxarea uşoară a restricţiilor anti-COVID-19. Măsurile impuse de autorităţi au perturbat fluxurile de aprovizionare şi au afectat grav economia ţării.

Locuitorii din oraş sunt exasperaţi din cauza dificultăţilor privind accesul la alimente şi izolarea forţată a persoanelor infectate cu virusul în centre de carantină în care condiţiile de confort şi igienă sunt precare.

Companiile multinaţionale din Shanghai sunt îngrijorate din cauza consecinţelor generate asupra lanţurilor de aprovizionare de acest lockdown, care ar fi trebuit să dureze iniţial doar patru zile. Numeroase companii din acest oraş şi-au oprit producţia.

Aproximativ 25 de milioane de locuitori din Shanghai sunt vizaţi de o izolare strictă la domiciliu. Autorităţile au anunţat că începând de miercuri, va fi permisă o relaxare a restricţiilor.

Astfel, peste 12 milioane de persoane pot părăsi locuinţele lor, însă trebuie să rămână în perimetrul lor de domiciliu sau în cartierul lor, au precizat reprezentanţii Primăriei, citaţi de Agerpres.

Autorităţile locale rămân prudente în faţa creşterii numărului de decese asociate COVID-19, raportate în special la vârstnici, care sunt mai vulnerabili şi mai puţin vaccinaţi împotriva noului coronavirus.

Într-o perioadă în care multe ţări optează pentru o coabitare cu virusul şi ridică majoritatea restricţiilor, China continuă să respecte politica sa de "zero COVID".

Măsurile afectează grav transporturile şi lanţurile de aprovizionare şi au determinat închiderea unui număr foarte mare de companii.

Shanghai a raportat miercuri şapte decese suplimentare în ultimele 24 ore, ridicând la 17 bilanţul total al deceselor asociate COVID-19 în perioada de lockdown. Oraşul chinez a raportat, de asemenea, peste 18.000 de cazuri pozitive.

Acest număr este în continuare mult mai mic în comparaţie cu bilanţurile zilnice anunţate recent în alte ţări ale lumii, dar rămâne totuşi ridicat pentru China după prima fază a pandemiei, înregistrată la începutul anului 2020.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite