Alarmă falsă de invazie. O televiziune din Taiwan a transmis, din greşeală, că ţara a fost atacată de China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Un post de televiziune din Taiwan, susţinut de guvern, şi-a cerut miercuri dimineaţă scuze şi a îndemnat oamenii să nu se panicheze după ce a transmis, din greşeală, că ţara a fost atacată de China, la Taipei.

Postul de televiziune a transmis miercuri, în direct, pe banda de alertă din josul ecranului că nave militare şi infrastructură critică de la Taipei sunt lovite de rachete ale Chinei, potrivit rapoartelor presei locale.

Alertele includeau mesaje precum „un război ar putea începe”, că gara din Taipei a fost incendiată de „agenţi chinezi”, dar şi că preşedintele Taiwanului declară stare de urgenţă.

Ulterior, în jurul orei 10:00, prezentatoarea a transmis oamenilor să nu intre în panică şi şi-a cerut scuze pentru greşelile expuse mai devreme.

„Cetăţeni, vă rugăm să nu vă panicaţi. Clarificăm informaţia şi ne cerem scuze”, a transmis prezentatoarea.

Aceasta a spus că alertele au fost pentru un exerciţiu al pompierilor de marţi, dar care au fost difuzate din cauza unei erori tehnice, scrie Reuters.

Taiwanul şi-a ridicat nivelul de alertă de când Rusia a invadat Ucraina, de teamă că China ar putea folosi criza din estul Europei drept pretext pentru o mişcare similară. Până acum, guvernul nu a raportat că ar exista un semn al Chinei care să arate că vrea să atace.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite