Australia a aruncat din elicoptere peste o tonă de hrană pentru animalele flămânde care au scăpat de incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Australia a aruncat din elicoptere peste o tona de hrana pentru marsupiale FOTO CNN
Australia a aruncat din elicoptere peste o tona de hrana pentru marsupiale FOTO CNN

Guvernul regional din New South Wales (NSW) încearcă să facă tot posibilul ca marsupialele wallaby afectate de incendii să fie hrănite, ca parte a unui efort mai mare de a ajuta animalele sălbatice după dezastrul cauzat de foc în Australia, a transmis ministrul Energiei şi Mediului, Matt Kean.

Autorităţile au aruncat din elicoptere peste 1.000 de kilograme de cartofi dulci şi morcovi, în diferite colonii de wallaby, săptămâna trecută, a precizat Kean.

„Furnizarea de hrană suplimentară este una dintre strategiile-cheie pe care le desfăşurăm pentru a asigura supravieţuirea şi recuperarea speciilor periclitate ca wallaby-ul”, a spus Kean. „Primele estimări privind focul indică faptul că habitatul mai multor astfel de populaţii de animale a fost ars în timpul incendiilor recente. Marsupialele wallaby supravieţuiesc de obicei incendiilor propriu zise, dar apoi rămân izolate, cu o sursă limitată de hrană naturală”.

Marsupialele Wallaby seamănă cu cangurii şi din cele 15 specii existele în Australia, marea majoritate sunt considerate periclitate. 

Informaţiile esenţiale de ştiut despre incendiile din Australia

Premierul australian Scott Morrison a vorbit la ABC, duminică, despre planurile pentru o anchetă judiciară care să vizeze incendiile majore de vegetaţie care pârjolesc ţara şi a recunoscut că au existat „lucruri pe care am fi putut să le gestionăm pe teren mult mai bine”.

De ce contează: Morrison s-a confruntat cu multe critici în ultimele săptămâni, legate de felul cum a gestionat incendiile, inclusiv pentru că a plecat în vacanţă în Hawaii, când mare parte din ţară era înghiţită de flăcări, în decembrie şi pentru politicile sale privind clima.

Ce spune Morrison: „Evident că există o nevoie de o analiză naţională a răspunsului”, a afirmat Morrison, adăugând că o comisie regală sau o anchetă judiciară „ar fi necesară”. El a promis că va face această propunere cabinetului său, dar a precizat că „trebuie să aibă loc în urma consultărilor cu statele şi teritoriile ţării”.

Situaţia actuală: Incendiile din statele Victoria şi New South Wales s-au unit şi au ars cel puţin 800 de hectare şi în regiunea East Gippsland din Victoria au ars peste 800.000 de hectare, au transmis autorităţile, sâmbătă dimineaţă, potrivit Axios.

Un pompier a murit în regiunea Omeo, numărul total al persoanelor decedate în urma incendiilor ajungând la 26. 

Impactul: Incendiile au ars peste opt milioane de hectare în toată Australia.

Peisajul general: Căldura intensă a dus la formarea a peste 20 de furtuni de foc – furtuni cu descărcări electrice care sunt parţial alimentate de căldura emanată de flăcări – în ultima săptămână, potrivit NASA. Particule de fum au traversat Oceanul Pacific.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite