Au reuşit să păcălească vigilenţa autorităţilor zeci de ani. Cine sunt cei mai căutaţi oameni din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ayman Al-Zawahiri este cel mai căutat om din lume FOTO CNN
Ayman Al-Zawahiri este cel mai căutat om din lume FOTO CNN

În ultimii 50 de ani, FBI-ul nu a avut timp de odihnă. De la separatişti portoricani până la terorişti islamici, instituţia americană a investigat şi rezolvat nenumărate cazuri, evitând o serie de ameninţări la adresa cetăţenilor Statelor Unite ale Americii. În ciuda eforturilor depuse, FBI-ul a dat, însă, şi rateuri. Iată care sunt cei mai căutaţi oameni pe care FBI-ul încă nu i-a găsit.

Ayman Al-Zawahiri

Zawahiri este actualul lider al al Qaeda. Fost fizician egiptean, acesta a înfiinţat gruparea teroristă Jihadul Islamic Egiptean pe care, ulterior, a fuzionat cu al Qaeda, în 1998. În momentul de faţă, FBI îl caută pe Zawahiri pentru rolul său în atentatele cu bombă de la ambasadele SUA din Dar es Salaam (Tanzania) şi Nairobi (Kenia).

Departamentul de Stat al SUA a anunţat o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru informaţii care ar duce la arestarea egipteanului de 63 de ani.

Jamel Ahmed Mohammed Ali Al-Badawi

Al-Badawi este căutat pentru implicarea sa în atentatul cu bombă care a avut loc asupra navei USS Cole din portul Aden, atac în urma căruia au murit 17 marinari americani. Autorităţile din Yemen l-au arestat pe Al-Badawi de două ori, dar acesta a evadat din închisoare atât în aprilie 2003 cât şi în februarie 2006.

Departamentul de Stat al SUA a stabilit la cinci milioane de dolari recompensa pentru informaţii care ar ajuta la arestarea lui. Acesta este considerat înarmat şi periculos.

Husayn Muhammad Al-Umari

Al-Umari, cunoscut şi ca „Omul Bombă” este căutat pentru rolul său în atacul cu bombă din 11 august 1982 asupra zborului Pan Am 830 şi în urma căruia a murit un copil în vârstă de 16 ani şi alţi 16 pasageri au fost răniţi. Umari este şi fondatorul Organizaţiei 15 Mai care susţine cauza palestiniană recurgând la acte de violenţă împotriva susţinătorilor Israelului.

Aparent, Umari, în vârstă de 79 de ani, ar locui în Liban. Departamentul de Stat al SUA a stabilit la cinci milioane de dolari recompensa pentru informaţii legate de Al-Umari care ar duce la capturarea  acestuia.

Joanne Deborah Chesimard

Născută îm 1947 sau 1952, Joanne Chesimard este căutată din 1979, an în care a evadat din închisoarea din Clinton, New Jersey. Aceasta ispăşea o pedeapsă de închisoare pe viaţă pentru o crimă de gradul I asupra unui poliţist. Femeia a tras focuri de armă asupra a doi poliţişti care au oprit-o pentru un control în trafic, iar unul dintre aceştia a murit în urma rănilor.

Chesimard a fugit în Cuba după ce a evadat, iar Departamentul de Stat crede că aceasta se află încă acolo. Informaţiile care ar duce la arestarea acesteia urmează sa fie recompensate cu un milion de dolari.

Raddulan Sahiron

Sahiron este căutat de FBI pentru implicarea sa în răpirea din Filipine a unui cetăţean american. Acesta a fost capturat în 1993, dar după 23 de zile a fost eliberat. Se crede că din 2005 Sahiron face parte din organizaţia teroristă Abu Sayyaf car acţionează în sudul Filipinelor. 

Departamentul de Stat al SUA a stabilit ca recompensa pentru informaţii folositoare despre acesta să se ridice până la un milion de dolari.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite