Atentat în Bangkok: 22 de morţi dintre care patru străini. Autorităţile au identificat „câţiva suspecţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul thailandez a declarat marţi că autorităţile au identificat „câţiva suspecţi“ în imaginile înregistrate de camerele de supraveghere de la atentatul comis luni la un templu din Bangkok, soldat cu cel puţin 22 de morţi şi peste 120 de răniţi.

Premierul thailandez Prayuth Chan-ocha a promis că autorităţile îi vor găsi pe autorii celui mai grav atac din istoria ţării. „Acesta este cel mai grav incident care s-a întâmplat în Thailanda. Au mai fost bombe mici sau doar zgomot, dar de data aceasta au vizat vieţi nevinovate. Vor să ne distrugă economia, turismul“, a precizat şeful Guvernului, citat de Mediafax.

Explozia de luni a avut loc într-o zonă plină de turişti şi muncitori. „Astăzi am văzut imaginile camerelor de supraveghere, am văzut câţiva suspecţi, dar nu era clar. Trebuie să-i găsim“, a afirmat Prayuth.

Este mult mai clar cine sunt atacatorii, dar nu pot spune mai multe acum. Nu am exclus terorismul“, a declarat la rândul său ministrul Apărării, Prawit Wongsuwan. El a recunoscut că autorităţile nu ştiau de plănuirea unui atac. 

Prayuth a promis că „atacatorii vor fi găsiţi“, deşi a notat că este posibil să fie un singur autor.

Suspect atentat Bangkok FOTO captura video via BBC

Poliţia a dat publicităţii imagini video a unui suspect care se pare că ar fi plasat o geantă în zonă cu doar câteva momente înainte de atacul care a ucis 22 de persoane şi a rănit alte 123. Potrivit unor rapoarte locale, numărul morţilor ar putea creşte.

Imaginile date publicităţii arată un bărbat care cară un rucsac şi pe care îl lasă lângă templul Erawan, în districtul Ratchaprasong din Bangkok. El părăseşte locul cu aproximativ 15 minute înainte de explozie, notează „Daily Mail“.

Premierul a declarat pentru AFP că se crede că suspectul, care purta ochelari groşi şi un tricou galben (foto dreapta), ar face parte dintr-o grupare anti-guvernamentală ce-şi are baza în nord-estul Thailandei.

Atentatul nu a fost încă revendicat, scrie „Daily Mail“.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite